.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ: Η.Π.Α._Οι πρόσφατες πολιτικές αποφάσεις του Trump για τους πρόσφυγες αποτελούν έμπρακτη εφαρμογή της ρητορικής μίσους

AMNESTY GREEK LOGO 04 plain copy

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Η.Π.Α.: Οι πρόσφατες πολιτικές αποφάσεις του Trump για τους πρόσφυγες αποτελούν έμπρακτη εφαρμογή της ρητορικής μίσους

Αντιδρώντας στο εκτελεστικό διάταγμα του προέδρου Trump το οποίο ουσιαστικά εμποδίζει τους πρόσφυγες να ζητήσουν την επανεγκατάστασή τους στις Η.Π.Α., ο Salil Shetty, Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Αμνηστίας, δήλωσε:

«Το εκτελεστικό διάταγμα του προέδρου Τrump, το οποίο ουσιαστικά εμποδίζει εκείνους που διαφεύγουν τον πόλεμο και τις διώξεις σε χώρες που πλήττονται από ένοπλες συγκρούσεις, όπως η Συρία, από το να αναζητήσουν ασφαλές καταφύγιο στις Η.Π.Α., αποτελεί μία εξοργιστική κίνηση με δυνητικά καταστροφικές συνέπειες.

»Ορισμένοι από τους χειρότερούς φόβους μας για την κυβέρνηση Trump έχουν ήδη επιβεβαιωθεί. Με μία απλή υπογραφή, ο πρόεδρος Trump έθεσε σε εφαρμογή την προεκλογική ξενοφοβική ρητορική μίσους, διακρίνοντας τους ανθρώπους με κριτήριο τη θρησκεία τους.

»Αυτοί οι άνδρες, αυτές οι γυναίκες και αυτά τα παιδιά είναι θύματα του ίδιου τρόμου που ο πρόεδρος Trump ισχυρίζεται ότι θέλει να καταπολεμήσει. Πρόκειται για μία απίστευτη ειρωνεία. Είναι ιδιαίτερα οξύμωρο το γεγονός ότι οι Η.Π.Α. έχουν συμβάλει άμεσα στην αστάθεια πολλών περιοχών, αστάθεια η οποία εξαναγκάζει πολλούς ανθρώπους να τραπούν σε φυγή.

»Η άρνηση παροχής προστασίας σε ανθρώπους που την έχουν ανάγκη δεν είναι η “απάντηση” στη μεγαλύτερη προσφυγική κρίση μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Αντί να κλείνει την πόρτα “κατάμουτρα” σε όσους δεν έχουν άλλη επιλογή από το να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, η κυβέρνηση Trump πρέπει να θυμάται ότι οι Η.Π.Α. είναι επίσης μια χώρα που έχει σε μεγάλο βαθμό οικοδομηθεί από μετανάστες και πρόσφυγες.

»Αυτή η αδυσώπητη και βαθιά άστοχη απόφαση ενδέχεται επίσης να δημιουργήσει ένα φρικτό προηγούμενο σε μία περίοδο κατά την οποία πολλές χώρες ψάχνουν να βρουν τρόπους να εμποδίσουν και να διακόψουν τις ροές των προσφύγων».

Η δημιουργία φόβου δεν είναι πολιτική! Επιλέγουμε την αξιοπρέπεια και τη συμπόνια και δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των προσφύγων.


Η Διεθνής Αμνηστία καλεί όλες και όλους να υπογράψουμε με τη σειρά μας ότι θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των προσφύγων. Μπορείτε να βρείτε τη σχετική έκκληση εδώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου