.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Σχετικά με ανακοίνωση μελών της 1ης Σχολικής Επιτροπής Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας Η Φιλαδέλφεια απέκτησε τρόικα!!! (Ακολουθεί ομόφωνη απόφαση του ΔΣ)



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»
1ου, 3ου, 4ου, 5ου
Γραφείων Π.Ε. Α΄ Αθήνας
Κόρακα και Παπαναστασίου
Τηλέφωνο - Φαξ: 2108319372    
http://www.sylaristotelis.com
                                                                                                                          Αθήνα, 2-1-2017

Προς: Τα μέλη του Συλλόγου, ΔΟΕ, Συλλόγους Εκπ/κών  Π.Ε.,  Αιρετούς Α΄ ΠΥΣΠΕ Αθήνας, Αιρετούς ΑΠΥΣΠΕ Αττικής, Αιρετούς ΚΥΣΠΕ, Α’ ΑΠΥΣΠΕ, συμβούλους σχολικής και προσχολικής αγωγής της περιοχής μας

Θέμα: Σχετικά με ανακοίνωση μελών της 1ης Σχολικής Επιτροπής Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας 

Η Φιλαδέλφεια απέκτησε τρόικα!!! (Ακολουθεί ομόφωνη απόφαση του ΔΣ)

Με μια αήθη ανακοίνωση, τα διορισμένα μέλη της 1ης  Σχολικής επιτροπής του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, όλα πολιτικά πρόσωπα, μέλη της ίδιας δημοτικής παράταξης, προτιμούν να σπιλώσουν υπολήψεις ανθρώπων αντί να τοποθετηθούν στα πολιτικά ζητήματα που έθεσε ο Σύλλογος εκπ/κών ΠΕ «ο Αριστοτέλης» καθώς και η Ένωση Γονέων! Ρίχνουν λάσπη και στην ουσία κατηγορούν άλλους για ζητήματα που αφορούν την Σχολική Επιτροπή της οποίας αποτελούν πλειοψηφία!!!  Η πολιτική ευθύνη δεν μεταβιβάζεται και μάλιστα σε εκπαιδευτικούς, με ανακοινώσεις γραμμένες με παχιά λάσπη!


1.                       Οι σχολικές κοινότητες και όχι οι διευθυντές (ο νόμος ορίζει με σαφήνεια το πλαίσιο λειτουργίας) έχουν καταθέσει, όπως όφειλαν, ΟΛΟΥΣ τους οικονομικούς απολογισμούς τους για όλα τα χρόνια στα οποία αναφέρεται η ανακοίνωση κάποιων μελών της Σχολικής Επιτροπής! Έχουν καταθέσει απολογισμούς για το 2011, το 2012, το 2013, το 2014 και το 2015, οι οποίοι μάλιστα έχουν όλοι εγκριθεί! Αν η Σχολική Επιτροπή δεν έχει καταθέσει η ίδια τους συνολικούς απολογισμούς για τα έτη αυτά, αυτό δεν αφορά τις σχολικές κοινότητες αλλά τη Σχολική Επιτροπή και οφείλει δημόσια να δώσει εξηγήσεις αντί να εγκαλεί άλλους. Μάλιστα, με ομόφωνη απόφαση της Σχολικής Επιτροπής το 2015 και προτροπή των μελών από την εκπαιδευτική κοινότητα και την Ένωση Γονέων, είχαν σταλεί για έλεγχο από Ειδικό Λογιστικό Πραγματογνώμονα τα έτη 2011-2012-2013-2014 για να ξεκαθαρίσουν τα οικονομικά της Σχολικής Επιτροπής! Κατά τη διάρκεια αυτού, ελέγχθηκαν τα τιμολόγια και οι οικονομικοί απολογισμοί των Σχολικών Κοινοτήτων και της Σχολικής Επιτροπής. Το πόρισμα που έχει την υπογραφή του Πραγματογνώμονα, αναφέρει σχετικά με τις Σχολικές Κοινότητες ότι τα ταμειακά τους υπόλοιπα και τα χρήματα που είχαν στα βιβλιάριά τους ή στα ταμεία τους είναι απολύτως εντάξει και μόνο για τους απολογισμούς της Σχολικής Επιτροπής κάποιων ετών αναφέρει μικρές διαφορές, για τις οποίες θεωρεί ότι δεν προκλήθηκε βλάβη ή ζημία λόγω της μικρής απόκλισης.

2.                       Τα μέλη που υπογράφουν το κείμενο όφειλαν να γνωρίζουν ότι από την ίδρυση των Καλλικρατικών Σχολικών Επιτροπών, οι λογιστικοί μέθοδοι διαχείρισης άλλαζαν συνεχώς. Οι Σχολικές Επιτροπές (αυτές που και οι ίδιοι είναι μέλη) που είχαν αποκλειστικά την ευθύνη για να βοηθούν τις σχολικές κοινότητες στο λογιστικό κομμάτι, «πνίγηκαν» πολλές φορές από τις ασάφειες της νομοθεσίας. Είναι εξαιρετικά αήθης η πρακτική των μελών που υπογράφουν την ανακοίνωση γιατί χρησιμοποιούν την ασάφεια για να υπονοήσουν ότι κάποιοι τα τρώνε! Χρησιμοποιούν τη γνωστή γκεμπελική τακτική «πες πες κάτι θα μείνει»! Η προηγούμενη σχολική επιτροπή (της ίδιας δημοτικής αρχής), όπως και όλες οι σχολικές επιτροπές της χώρας, δεν θεωρούσαν παρατυπίες όλα αυτά που αναφέρουν.  Μάλιστα, οφείλουμε να σημειώσουμε ότι κάποιες από αυτές «τις παρατυπίες» ήταν πολλές φορές αναγκαίες για να λειτουργήσουν τα σχολεία τις περιόδους που η κρατική επιχορήγηση αργούσε να διανεμηθεί για λόγους που οι ίδιοι γνωρίζουν. Έτσι, υποχρεώθηκαν άνθρωποι να χρησιμοποιήσουν τις προσωπικές τους κάρτες ή ακόμα και προσωπικά τους χρήματα για να πάρουν αναγκαία υλικά για τη λειτουργία της σχολικής μονάδας γιατί στο βιβλιάριο του λογαριασμού της σχολικής κοινότητας υπήρχε μηδενικό ποσό!!! Κι αυτό αποδεικνύεται πανεύκολα και ήταν και σε γνώση της Σχολικής Επιτροπής! Η ανακοίνωση των μελών, το καταγράφει περίπου ως κλοπή!!! 

Παρατυπία άλλωστε ή μήπως παρανομία είναι να χρησιμοποιούνται τα χρήματα της κρατικής επιχορήγησης για να πληρώνονται οι καθαρίστριες! Αλλά αυτό δεν το αναφέρουν! Οι Σχολικές Επιτροπές αποφάσιζαν ομόφωνα (ανάμεσά τους οι ίδιοι και τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας και των γονέων) να τους δίνονται αυτά τα χρήματα από διαφορετικούς κωδικούς, γιατί αντιμετώπιζαν με κοινωνική ευαισθησία το ζήτημα και κατανοούσαν ότι δεν έπρεπε να μένουν απλήρωτες τόσες εργαζόμενες γιατί το κράτος καθυστερούσε περίπου για 6 μήνες την καταβολή των δεδουλευμένων τους από τους ειδικούς κωδικούς! Αυτό όμως, που αποτελεί και δική τους «παρατυπία», τα μέλη της Σχολικής Επιτροπής «ξεχνούν» να το καταγράψουν! Όπως επίσης, αναφέρονται, σε εργασίες που ενώ είναι στην ευθύνη του Δήμου να γίνουν, ενώ οι σχολικές μονάδες έχουν στείλει κατ’ επανάληψη έγγραφα, ενώ ακόμα και ο υγειονομικός έλεγχος του Υπουργείου απαιτεί την επισκευή τους, αυτά δεν επισκευάζονται για χρόνια. Κι εγκαλούνται οι σχολικές μονάδες γιατί ξόδεψαν χρήματα από τα αποθεματικά τους και τα διόρθωσαν!!! Εκεί που μας χρωστάγανε, ζητάνε και το βόδι! 

3.                       Θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά ακόμα για ασάφειες σχετικά με τη αποτύπωση των ποσών που η Σχολική Επιτροπή παρακρατούσε από κάθε σχολική κοινότητα για να αποπληρώνει λογαριασμούς ΔΕΚΟ που τους αντιστοιχούσαν. Παραδειγματικά να σημειώσουμε ότι στην ανακοίνωσή τους τα μέλη που υπογράφουν ενημερώνουν ότι εξόφλησαν παλαιότερα ποσά χρεών ΔΕΚΟ με το 30% που παρακρατούσαν, ενώ η απόφαση της Σχολικής Επιτροπής αναφερόταν σε τρέχοντες λογαριασμούς. Επίσης αποφεύγουν να καταγράψουν την αποπληρωμή λογαριασμών ΔΕΚΟ, ανά Σχολική Κοινότητα αλλά παραθέτουν τα ποσά μόνο συνολικά. Γιατί; Μήπως βρισκόμαστε μπροστά σε μια ακόμα «παρατυπία» που από άλλες σχολικές μονάδες παρακρατά ποσά και για άλλες αποπληρώνει; 

Η Σχολική Επιτροπή θέτει σε καθεστώς μνημονιακής επιτροπείας τις Σχολικές Κοινότητες

Το σημαντικότερο όμως, είναι ότι τα μέλη της Σχολικής Επιτροπής που υπογράφουν το κείμενο παίρνουν την πολιτική ευθύνη να τινάξουν στον αέρα τη λειτουργία των σχολικών μονάδων με τόνους λάσπης και παραπληροφόρησης, με επιλογή να γράψουν αόριστα, χωρίς ονόματα, σε μια προσπάθεια να αποφύγουν τις ευθύνες για συκοφαντική δυσφήμιση! Κι όλα αυτά για να καλύψουν την πολιτική κριτική που έγινε, γιατί άλλαξαν την ομόφωνη απόφαση τον Νοέμβριο του 2015 για τον τρόπο κατανομής και διαχείρισης της κρατικής επιχορήγησης. Δεν υπάρχει καμία απολύτως άλλη εξήγηση! Γιατί όμως, επιμένουν; Γιατί τους διευκολύνει στις πολιτικές τους επιλογές για μνημονιακή διαχείριση, να αιωρούνται υπόνοιες. Αυτή είναι και η σκοπιμότητά τους. Πετάνε λάσπη για να πάρουν τη διαχείριση της κρατικής επιχορήγησης από τις Σχολικές Κοινότητες, με στόχο το μοίρασμα της φτώχειας και την προώθηση πελατειακών εξυπηρετήσεων μέσω αυτής της διαχείρισης!  Στην κλίμακα του Δήμου, παρατηρούμε να εφαρμόζεται το μοντέλο φτωχοποίησης της ελληνικής κοινωνίας με μεθόδους παραπλάνησης της κοινής γνώμης για την εφαρμογή μνημονιακών πολιτικών

Το χειρότερο όλων όμως, που κυριολεκτικά θα διαλύσει τα σχολεία, είναι ο κανονισμός αποδοχής τιμολογίων που έστειλε η Σχολική Επιτροπή στις Σχολικές Κοινότητες!  Η εκπαιδευτική κοινότητα, οι γονείς και οι μαθητές βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα μνημόνιο αντίστοιχο με εκείνο της τρόικα, σαφούς αντιλαϊκής και νεοφιλελεύθερης έμπνευσης, που αν εφαρμοστεί δε θα αφήσει τίποτα όρθιο!

Σε αυτό το «διάταγμα», που αποτελεί την πολιτική αντίληψη της πλειοψηφίας της Σχολικής Επιτροπής, καταγράφονται με σαφήνεια οι επιλογές τους. Πρώτα οι λογαριασμοί! Αυτό είναι το σύνθημα της Σχολικής Επιτροπής! Όπως η τρόικα λέει: Πρώτα το χρέος κι ας πεινάσει ο λαός! 

Σε αυτό το «διάταγμα», βγαίνουν στην παρανομία τα έξοδα για σχολικές γιορτές, για τις κατασκευές των παιδιών για τα Χριστούγεννα, το καλοκαίρι, για εποπτικό υλικό, για αθλητικό υλικό, για φωτοτυπικά μηχανήματα, για μικροφωνικές κ.λπ. κ.λπ. Ακόμα και ένα τζάμι να σπάσει, δε θα επισκευαστεί παρά μόνο όταν θα έρθουν τα συνεργεία του δήμου, τα οποία ο Δήμος δηλώνει ότι δεν έχει να διαθέσει λόγω έλλειψης προσωπικού! Δεν πειράζει! Αρκεί να πληρώνεται το χρέος που θα έλεγε και ο Σόιμπλε. Υποθέτουμε ότι στο επόμενο διάταγμα, θα ζητήσουν πλεονασματικούς ισολογισμούς της τάξης του 3,5% που ζητά το ΔΝΤ!!!

Με βάση αυτό το «διάταγμα», τα νηπιαγωγεία θα κλείσουν εντελώς ή οι γονείς θα υποχρεωθούν να βάλουν το χέρι στην τσέπη γιατί όπως γνωρίζουμε καλά δεν μπορούν να λειτουργήσουν πληρώνοντας κυρίως λογαριασμούς. 

Τα δημοτικά θα κάνουν μόνο ανάγνωση και γραφή και αυτή πολύ τους είναι! Στο «διάταγμα» αυτό απαγορεύεται ότι ζωντανεύει τη λειτουργία των Σχολικών μονάδων, ότι ευνοεί τη δημιουργικότητα και τη φαντασία!

Η εκπαιδευτική κοινότητα δε θα συμπράξει σε αυτό! 

Φυσικά, έχοντας μερικώς καταλάβει ότι αυτά που γράφουν είναι αδιανόητα, άρχισαν ήδη προφορικά να κάνουν σκόντο: «Ε! βρε αδερφέ, δεν είπαμε, θα πάρετε και καμιά μπάλα». 

Φανταζόμαστε βέβαια, ότι σε κάποιο μελλοντικό κείμενό τους, θα υπονοείται ως μέγιστη παρανομία και θα «βγάζουν στα μανταλάκια» εκείνα τα σχολεία που πήραν μπάλες μετά από προφορική τους έγκριση!

Αποδεικνύεται τελικά, ότι όποιος αποφασίζει να κάνει διαχείριση της φτώχειας και της πολιτικής των μνημονίων αντί να συγκρουστεί μαζί τους, ό,τι και να ευαγγελίζεται, στο τέλος καταλήγει να εφαρμόζει αντιλαϊκές πολιτικές. 

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή και προσωπικά το Δήμαρχο Βασιλόπουλο Άρη, να τοποθετηθεί:

1.                       Αν ο κανονισμός αποδοχής τιμολογίων ως αναφορά το σημείο Γ, είναι η πολιτική τοποθέτηση της παράταξής του για τα έξοδα των σχολικών μονάδων

2.                       Αν συμφωνεί με το κείμενο που υπογράφουν τα μέλη της παράταξής του στη Σχολική Επιτροπή 

Ζητάμε να συζητηθεί άμεσα στο Δημοτικό Συμβούλιο το αίτημά μας για έκτακτο κονδύλι 5.000 για τα νηπιαγωγεία, καθώς και το αίτημά μας να αναλάβει ο Δήμος τα ετήσια έξοδα των Νηπιαγωγείων σε ΔΕΚΟ και θέρμανση (500 λίτρα το χρόνο πετρέλαιο και πληρωμή λογαριασμών ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ) γιατί τα νηπιαγωγεία αδυνατούν αντικειμενικά να καλύπτουν τις ανάγκες αυτές.

Το Σωματείο μας έχει με σαφήνεια και καθαρότητα τοποθετηθεί πολιτικά και όχι συκοφαντικά στις πολιτικές αποφάσεις της 1ης Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, όπως και σε όλες τις Σχολικές Επιτροπές στις οποίες αναφερόμαστε. Δε θα κάνουμε το ατόπημα να χρησιμοποιήσουμε την ασάφεια, τις παρατυπίες, τις αβλεψίες, την ανοργανωσιά και τις καθυστερήσεις της Σχολικής Επιτροπής για να εξυπηρετήσουμε άλλες σκοπιμότητες και να αφήσουμε υπονοούμενα. Επιμένουμε και θα επιμείνουμε μέχρι το τέλος στην πολιτική κριτική! Επαναφέρουμε ως σωματείο τη θέση μας για τη διαχείριση των χρημάτων των σχολικών κοινοτήτων που είχε ομόφωνα αποφασιστεί από τη Σχολική Επιτροπή το Νοέμβριο του 2015 και όπως αυτή έχει δημοσιοποιηθεί με την απόφαση του Σωματείου μας στις 10/1 και απαιτούμε να αποσυρθεί ο κανονισμός τιμολογίων σχετικά με τις λειτουργικές δαπάνες. 

Τέλος παραθέτουμε αυτούσιο το απόσπασμα του κανονισμού τιμολογίων που έστειλε η Σχολική Επιτροπή στις Σχολικές Κοινότητες για να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι, οι γονείς, η κοινωνία της Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας για τον μνημονιακό πολιτικό προσανατολισμό στη διαχείριση των δαπανών που επιδιώκει να επιβάλει.

Απόσπασμα από το κείμενο που στάλθηκε στα σχολεία ως Κανονισμός Τιμολογίων από την 1η Σχολική Επιτροπή Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας

Γ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ 

Με δεδομένο ότι τα χρηματικά κονδύλια για τις λειτουργικές δαπάνες από τις επιχορηγήσεις ΚΑΠ είναι εξαιρετικά περιορισμένα, η κατάταξή τους ως προς την προτεραιότητα κάλυψής τους έχει ως εξής : 

α. Λογαριασμοί : θέρμανσης, φωτισμού, ύδρευσης, τηλεφωνίας.
β. Δαπάνες απολύμανσης.
γ. Δαπάνες υλικών καθαριότητας
δ. Δαπάνες υγειονομικού υλικού.
ε. Δαπάνες άμεσης ανάγκης επισκευής εγκαταστάσεων ηλεκτρισμού, φωτισμού, θέρμανσης, ύδρευσης, αποχέτευσης και ασφάλειας.
στ. Δαπάνες γραφικής ύλης εκτέλεσης έργου της διοίκησης του σχολείου, ταχυδρομικά έξοδα.
ζ. Δαπάνες συντήρησης ηλεκτρονικών υπολογιστών & εκτυπωτών διοίκησης και φωτοτυπικών χορηγηθέντων από ΟΣΚ ή αγορασθέντων από τις Σ.Ε. και τα αναλώσιμα αυτών
η. Δαπάνες για σημαίες, αντιολισθητικές ταινίες, κλειδαριές, κλειδιά.
θ. Δαπάνες συντήρησης πυροσβεστήρων. 

Αναλόγως χρηματοδοτικών συνθηκών και πηγών εσόδων: 

α. Δαπάνες εποπτικού υλικού (στο βαθμό που δε χορηγείται από αρμόδιους φορείς).
β. Δαπάνες αγοράς μικροφωνικών εγκαταστάσεων για τις εορτές των σχολείων (ως πάγιος εξοπλισμός - μέσα από ειδικό μεσοπρόθεσμο προγραμματισμό).
Γενικά προβλέπονται αγορές παγίων οι οποίες γίνονται αν υπάρχουν διαθέσιμα υπόλοιπα σε επίπεδο ασφαλούς μελλοντικής λειτουργίας ως προς το Βασικό Λειτουργικό Κόστος. 

Δεν καλύπτονται από τα κονδύλια λειτουργικών δαπανών. 

α. Έπιπλα, σκεύη και εξοπλισμός που περιλαμβάνεται στους πίνακες υλικών που χορηγούνται υπό του ΟΣΚ ή όποιον άλλο φορέα θα είναι αρμόδιος στο μέλλον.
β. Εποπτικό υλικό που χορηγείται από άλλους φορείς και προγράμματα.
γ. Στολές εκδηλώσεων και εορτών.
δ. Τέλη σύνδεσης παροχής ΙΝΤΕΡΝΕΤ, διότι παρέχεται δωρεάν από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.
ε. Δαπάνες για τη διενέργεια εορτών (Χριστουγέννων - καλοκαιριού, κλπ)
στ. Αθλητικό υλικό το οποίο μπορεί να χορηγηθεί από ανάλογους φορείς.
ζ. Προγράμματα υπολογιστών άνευ εγκρίσεως αναγκαιότητας από τις Σ.Ε.
η. Ενοικιάσεις μικροφωνικών εγκαταστάσεων και λοιπού εξοπλισμού.
θ. Έργα συντήρησης του σχολικού κτιρίου και των εξωτερικών χώρων, τα οποία κρίνεται από τις Σ.Ε. ότι εκτελούνται μέσω των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου ή με εργολαβίες του Δήμου από τα σχετικά χρηματικά κονδύλια (ΣΑΤΑ).
Ι. Μεταφορές των μαθητών με λεωφορεία.
Η προμήθεια ειδών σε μαζική κλίμακα και οι προκύπτουσες διαδικασίες εκτελούνται σύμφωνα με τα αναλόγως προβλεπόμενα σε κάθε Δήμο.

 Παρακάτω η πρόταση που καταθέσαμε στις 10/1 σχετικά με την κρατική επιχορήγηση

1.                      Διαφωνούμε με την απόφαση της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σχετικά με τη διαχείριση της κρατικής επιχορήγησης. Η παρατεταμένη λιτότητα που έχουν επιβάλει οι μνημονιακές πολιτικές των τελευταίων χρόνων με την κατά 70% μείωση της κρατικής χρηματοδότησης σε συνδυασμό με την απόφαση της σχολικής επιτροπής, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στον οικονομικό στραγγαλισμό των Δημοτικών και Νηπιαγωγείων του Δήμου μας, καθώς και σε συγκεντρωτική διαχείρισή των οικονομικών τους. Δηλώνουμε ότι υπερασπιζόμαστε την ανάγκη και εμπιστευόμαστε τη δυνατότητα του Συλλόγου Διδασκόντων και των Σχολικών Κοινοτήτων (Εκπαιδευτικοί και Γονείς μιας Σχολικής Μονάδας) να γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τις ανάγκες και τις προτεραιότητες των Σχολικών Μονάδων. Αυτό το δικαίωμα οφείλουμε να το προασπίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να εξασφαλίσουμε συνθήκες διαφάνειας στη διαχείριση της κρατικής επιχορήγησης καθώς και την αξιοπρέπεια εκπαιδευτικών και γονιών απέναντι σε απόπειρες πελατειακών σχέσεων.

2.                      Αιτούμαστε:

Α. Την επαναφορά της ΟΜΟΦΩΝΗΣ απόφασης της Σχολικής Επιτροπής (Νοέμβριος 2015) για την κατανομή και διαχείριση των χρημάτων της επιχορήγησης. Με την απόφαση αυτή αποδίδονταν τα χρήματα της επιχορήγησης στη Σχολική Κοινότητα, η σχολική επιτροπή παρακρατούσε προκαταβολικά το 30% αυτών για την αποπληρωμή τρεχουσών λογαριασμών ΔΕΚΟ και διευθέτηση χρεών, η σχολική μονάδα υποχρεούνταν να φέρνει προς έγκριση από τη Σχολική Επιτροπή έξοδα άνω των 480 ευρώ με ΦΠΑ, η σχολική επιτροπή υποχρεούνταν να προβεί σε διαγωνισμούς για την εξασφάλιση των καλύτερων προσφορών για ορισμένα από τα πάγια έξοδα των σχολικών μονάδων (αναγομώσεις, καθαριστικά κ.λπ.)

Β. Να αναλάβει μόνιμα ο Δήμος την πληρωμή των λογαριασμών ΔΕΚΟ και θέρμανσης των Νηπιαγωγείων του Δήμου μας, όπως 500 λίτρα πετρέλαιο ανά έτος και λογαριασμούς ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ, γιατί τα νηπιαγωγεία αδυνατούν αντικειμενικά να καλύπτουν τις ανάγκες αυτές. Υπενθυμίζουμε ότι τα Νηπιαγωγεία βαρύνονται με αυξημένα έξοδα λόγω της κτηριακής αυτονομίας τους και ταυτόχρονα με περιορισμένα έσοδα λόγω μικρού αριθμού νηπίων που φοιτούν σε αυτά.  Θεωρούμε ότι χρειάζεται άμεσα έκτακτη επιχορήγηση 5.000 ευρώ για το σκοπό αυτό.

3. Δηλώνουμε την πρόθεσή μας να συμμετέχουμε σε μία Σχολική Επιτροπή που η λειτουργία της βασίζεται στο δημοκρατικό διάλογο χωρίς απαξιωτικές συμπεριφορές και προσβολές, αποφάσεις που θα βασίζονται στη σύνθεση των απόψεων και δε θα είναι προειλημμένες με βάση την απόλυτη πλειοψηφία που ο νόμος δίνει σε κάθε δημοτική αρχή.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η πρόεδρος                                   Ο γραμματέας

           Ρέππα Ντίνα                            Σακαρετσάνος Λάμπρος



Για να δείτε άλλα σχετικά κείμενα ή ανακοινώσεις πατείστε εδώ, εδώ, εδώ, κι εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου