.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2017

Οι οπαδοί της Ράγιο Βαγιεκάνο έδιωξαν τον Ουκρανό παίχτη που μόλις απέκτησε η ομάδα γιατί ήταν νεοναζί

Πρόκειται για το Ζοζούλια που τον Ιούνη είχε ακουστεί  πως μπορεί να ερχόταν στην ΑΕΚ

 

Η αναδημοσίευση που ακολουθεί είναι από το luben.tv

Από:   Τσαγκ

Δεν πείστηκαν ότι έκανε παρέα με νεοναζί παραστρατιωτικούς επειδή ήταν ένας απλός «πατριώτης»

Η Ράγιο Βαγιεκάνο μετά από πίεση των οπαδών της αναγκάστηκε να ακυρώσει το συμβόλαιο του Ουκρανού Ρομάν Ζοζούλια που μόλις είχε υπογράψει. Οι οπαδοί πίεσαν την ομάδα τους να του ακυρώσει το συμβόλαιο γιατί βρήκαν στοιχεία που τον συνέδεαν με νεοναζιστικά γκρουπ, κάτι που ο ίδιος αρνήθηκε.

Όταν ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία, ο Ζοζούλια έπαιζε στην Ντρπν και οι Ultras της ομάδας έφτιαξαν μια ακροδεξιά παραστρατιωτική ομάδα που σκοπό είχε να “ψαρεύει” εθελοντές για την Ουκρανική Εθνική Φρουρά και συγκεκριμένα για το τάγμα Azov, που συγκεντρώνει άτομα με ακροδεξιές και νεοναζιστικές αντιλήψεις. 


Οι Ultras της Ντρπνο χρησιμοποιούσαν μια εικόνα του Ζοζούλια με στρατιωτικά ρούχα για να διαφημίσουν τις απόψεις τους. Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ότι η πλειοψηφία των ατόμων που απάρτιζαν την παραστρατιωτική ομάδα, ήταν δηλωμένοι Νεοναζί.

nintchdbpict000298519530

Η Ράγιο προσπάθησε να τα βρει με την Ρεάλ Μπέτις για να κλείσει τον παίχτη, παρότι οι φανς της Ράγιο επέμεναν ότι η μεταγραφή ενός τέτοιου παίχτη είναι “ενάντια στις αρχές της ομάδας” . Παρόλα αυτά, το deal τελικά έκλεισε.

Ο Ζαζούλια τότε έστειλε μια επιστολή στους οπαδούς της νέας του ομάδας, στην οποία έγραφε ότι δεν είναι νεοναζί και ότι όλα ήταν μια παρεξήγηση, λόγω μια φωτογραφίας που τον δείχνει να φοράει ένα σηματάκι που σύμφωνα πάντα με τον παίχτη μοιάζει με το σήμα μιας νεοναζιστικής οργάνωσης της χώρας του. Κάτι όχι ιδιαίτερα πειστικό μάλλον.

nintchdbpict000298519522

Οι οπαδοί της Ράγιο όμως δεν πείστηκαν από τις δικαιολογίες του ότι είναι απλά ένας πατριώτης Ουκρανός που προσπάθησε να βοηθήσει τη χώρα του σε καιρό πολέμου και συνέχισαν τις διαμαρτυρίες τους.

Τελικά ο παίχτης γύρισε άρον άρον πίσω τη Ρεάλ Μπέτις.
Τσαγκ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου