.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Προβολή της ταινίας “Bal-Can-Can”, την Κυριακή 19/02, στις 9:00μμ‏‏‏‏‏‏‏‏‏‎ στην Εργατική Λέσχη Ν. Ιωνίας

Bal-Can-Can | Бал-Кан-Кан

Κοινωνική 2005 | Έγχρ. | Διάρκεια: 89’

ΠΓΔΜ ταινία, σκηνοθεσία Darko Mitrevski
με τους: Vlado Jovanovski, Adolfo Margiotta, Zvezda Angelovska, Branko Đurić

Δυο φίλοι από την ΠΓΔΜ ο Βίτομιρ κι ο Σεραφίμ, επιχειρούν να περάσουν παράνομα τα σύνορα της Ιταλίας από τη Γιουγκοσλαβία, με τη βοήθεια ενός Κοσοβάρου μαφιόζου, του Σέφκετ Ραμαντάνι. Ενώ ο Βίτομιρ ξεφεύγει, ο Σεραφίμ συλλαμβάνεται από Γιουγκοσλάβους φύλακες.

Χρόνια αργότερα κι αφού πλέον η Γιουγκοσλαβία έχει διασπαστεί, εν έτει 2001, ο γιος του Σεραφίμ, Τρενταφίλ Καράνφιλοφ ζει στα Σκόπια με τη σύζυγό του, Ρούζα, και την πεθερά του, Ζούμπουλα, η οποία τον μισεί. Τότε ξεσπάει πόλεμος μεταξύ των σλαβοφώνων και των αλβανοφώνων κι ο Τρενταφίλ προκειμένου να ξεφύγει, φεύγει μαζί με σύζυγο και πεθερά κρυφά στη Βουλγαρία. Στο δρόμο για τη Μαύρη Θάλασσα, η γιαγιά Ζούμπουλα πεθαίνει, όμως γραφειοκρατικοί λόγοι δεν τους επιτρέπουν να την θάψουν εκεί και να συνεχίσουν το ταξίδι τους. Έτσι αγοράζουν ένα χαλί και την τυλίγουν μέσα σε αυτό, ώστε να περάσουν ανενόχλητοι τα σύνορα για τα Σκόπια.


Στο δρόμο, όμως, κάποιοι κλέβουν το χαλί μαζί με τη γιαγιά. Όντας σε απόγνωση, ζητούν τη βοήθεια του Σαντίνο, γιου του Βίτομιρ, ο οποίος ζει στη Ρώμη και έχει κάποιες διασυνδέσεις με τη μαφία στα Βαλκάνια, μήπως και μπορέσουν και βρουν το χαλί με τη γιαγιά.

Τότε αρχίζει ένα μάταιο ταξίδι σε όλη την πρώην Γιουγκοσλαβία, ακολουθώντας τα ίχνη του χαλιού. Πρώτα συναντούν έναν Έλληνα έμπορο χαλιών, μετά έναν πλούσιο Σέρβο και εγκληματία πολέμου συν τοις άλλοις στο Βελιγράδι, έναν λαθρέμπορο ναρκωτικών στο Μαυροβούνιο, εμπλέκονται σε μια βεντέτα μιας κροατικής και μιας μουσουλμανικής οικογένειας σε ένα χωριό στη Βοσνία, για να καταλήξουν στο σωματέμπορο γιο του Σέφκετ Ραμαντάνι στο Κόσοβο.

Trailer:
https://www.youtube.com/watch?v=ae96kw_n5Xg


Αφιέρωμα στον Βαλκανικό Κινηματογράφο τον Φεβρουάριο στην Λέσχη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου