.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Σπύρος Καβακόπουλος: Με αφορμή τις εξεγέρσεις των προσφύγων

Οποιαδήποτε κυβέρνηση και να ήταν, το ίδιο ανίκανη θα ήταν. Η πολιτεία από χρόνια αποσαθρωμένη, με υπαλλήλους δεκαθλητές του τίποτα, αδυνατεί να οργανώσει και να διοικήσει στοιχειωδώς. Άλλωστε εδώ αδυνατούν στις δημόσιες υπηρεσίες.
 
Έχω εργασθεί εθελοντής (προσοχή όχι αλληλέγγυος), στο Γαλάτσι και Ντάε Κβο Ντο, ελάχιστα στη Χίο και έχω προσωπική εμπειρία. Τα χρήματα και εφόδια πάρα πολλά, αλλά η ανικανότητα χτυπά κόκκινο. 
Να πω ότι ξαναδίναμε χιλιάδες μερίδες φαγητού χωρίς λόγο, ότι κατασκευάσαμε έργο που ήταν άχρηστο, γιατί δεν ειδοποίησαν ότι θα πάνε οι πρόσφυγες σε άλλο χώρο. Λίγη πραγματική εμπειρία σε θέματα οργάνωσης – διοίκησης, θα έλυνε εκατοντάδες προβλήματα. Π.χ. γιατί το σερβίρισμα, καθαριότητα κ.α. από εμμίσθους και όχι από πρόσφυγες; Το έκανα και είχε απόλυτη επιτυχία. Γιατί αυτή η ανικανότητα σκέψης;;; Δάσκαλοι πρόσφυγες υπάρχουν, αν δεν υπάρχει κοντά σχολείο, εύκολα μπορεί να φτιαχτεί στο κέντρο υποδοχής.
 
Δημιουργούμε γκέτο, υπόκοσμο, θα τον βρούμε μπροστά μας. Οι πρόσφυγες θα μείνουν, πρέπει να ενσωματωθούν, να πάνε σχολείο, να γίνουν ωφέλιμοι. Τα χρήματα πάρα πολλά από διεθνείς οργανισμούς. Γιατί τόση ανικανότητα, γιατί επιμένουμε να αγνοούμε και να μην εφαρμόζουμε τ’ αυτονόητα κι απλά, γιατί τόση μπόχα κομματίλας;;
 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου