Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017

ΣΥΡΙΖΑ: Σιώπησε ο Βενιζέλος για τους Ουκρανούς νεοναζί

Ουκρανοί ναζιστές, φιλοευρωπαϊστές @hdevreij
«Δεν έκανε καμιά αναφορά στην λεγόμενη κυβέρνηση εθνικής ενότητας»

«Η νομιμοποίηση μιας τέτοιας κυβέρνησης από την ελληνική πλευρά ενέχει ανυπολόγιστους κινδύνους για την δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα», σημειώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Το σχόλιο του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τις εξελίξεις στην Ουκρανία, είναι το ακόλουθο: «Ο υπουργός Εξωτερικών, Ε. Βενιζέλος, κατά την επίσκεψή του στην Μαριούπολη, παρόλο που είχε ως στόχο να "καθησυχάσει" τους Έλληνες της Διασποράς, δεν έκανε καμιά αναφορά στην λεγόμενη κυβέρνηση εθνικής ενότητας στο Κίεβο, στην οποία συμμετέχουν ακροδεξιά και νεοναζιστικά μορφώματα, και η οποία, με ένα από τα πρώτα νομοσχέδια που ψήφισε, κατάργησε όλα τα δικαιώματα των τεσσάρων μειονοτήτων της χώρας, συμπεριλαμβανομένων και των Eλλήνων.

Η νομιμοποίηση μιας τέτοιας κυβέρνησης από την ελληνική πλευρά ενέχει ανυπολόγιστους κινδύνους για την δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ταυτόχρονα, η άκρως επικίνδυνη γεωστρατηγική αντιπαράθεση της Ουάσινγκτον και των Βρυξελλών με την Μόσχα φέρνει την Ευρώπη ένα βήμα πριν από έναν κλιμακούμενο νέο «ψυχρό πόλεμο», με ανυπολόγιστους κινδύνους για την ειρήνη. Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σταθερά προσανατολισμένος στην ανάγκη να μην γίνει ουραγός η ελληνική κυβέρνηση σε επικίνδυνους σχεδιασμούς».πηγή: enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου