.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Μεταφέρεται το γήπεδο του ΠΑΟ κοντά στη γραμμή 4 του μετρό και την Αττική οδό

ή πλησιάζουν εκλογές...

Όπως είναι λογικό το νέο γήπεδο του ΠΑΟ σχεδιάζεται σε άλλο χώρο που βρίσκεται κοντά σε μεγάλες οδικές αρτηρίες αλλά κυρίως δίπλα σε σχεδιαζόμενο σταθμό της γραμμής 4 του μετρό. Πρόκειται δηλαδή να συμβεί(;) αυτό που θα έπρεπε να συμβαίνει στο λεγόμενο πολιτισμένο κόσμο. Αυτές είναι οι πληροφορίες που αναφέρονται στο ρεπορτάζ του news247.gr, και λένε πως σήμερα θα συναντηθούν Τσίπρας - Καμίνης για να σχεδιάσουν το μέλλον της Αθήνας.

Χτες για τη προετοιμασία αυτής της συνάντησης, πάντα από το ίδιο ρεπορτάζ που βασίζεται σε άλλο του «Έθνους», συναντήθηκαν στο Μαξίμου με το πρωθυπουργό, ο υπ. Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος, ο υπ. Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, ο υπ. Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, ο αναπληρωτής υπ. Οικονομίας, Αλ. Χαρίτσης, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γ. Βασιλειάδης, και η περιφερειάρχης, Ρένα Δούρου.


Όλα αυτά σημαίνουν πως τα 7.000.000 ευρώ που έχει αποφασίσει η (α)Ρένα Δούρου και η πλειοψηφία της στη περιφέρεια, για τη χρηματοδότηση του Γ. Αλαφούζου που αφορά το γήπεδο της ομάδας του, δεν έχει νόημα να δοθούν. Φυσικά το ενδεχόμενο να είναι ενταγμένα σε μια προεκλογική επιχείρηση εντυπωσιασμού και ψηφοθηρίας, παραμένει ανοιχτό ενόψει ενδεχόμενων εκλογών. Πάντα οι πολιτικάντηδες πριν από εκλογές εξαγγέλλουν οράματα για το πόπολο, και οι επιχειρηματίες αποκρίνονται ή ανταποκρίνονται αναλόγως… Ορθάνοιχτο παρεμένει και το ενδεχόμενο επιζήμιες εκλογικά ειδήσεις να γίνουν γνωστές μετεκλογικά. Για παράδειγμα τυχόν αντίστοιχη πρωτοβουλία για γήπεδο της ΑΕΚ εκτός Ν. Φιλαδέλφειας, ποτέ προεκλογικά δε θα λεγόταν, το αντίθετο ναι...

Βεβαίως μια εξέλιξη που πράγματι θα μετέφερε το γήπεδο της λεωφόρου σε άλλο σημείο κοντά σε ΜΜΜ περιλαμβανομένης της σχεδιαζόμενης γραμμής 4 του μετρό, θα δημιουργούσε σοβαρά ερωτηματικά γιατί όχι και το γήπεδο της ΑΕΚ, να μη πάει στο Μαρκόπουλο π.χ. όπως έχει πολλές φορές ακουστεί;


Η αναδημοσίευση που ακολουθεί είναι από το news247.gr:


Αυτό είναι το σχέδιο για τη 'Νέα Αθήνα'



Με τέσσερις παρεμβάσεις μεγάλης κλίμακας, για τις οποίες έχουν ήδη εξευρεθεί τα απαραίτητα κονδύλια, η κυβέρνηση στοχεύει να αλλάξει την όψη της πρωτεύουσας. Συνάντηση Τσίπρα - Καμίνη το απόγευμα
Το «πράσινο φως» για την προώθηση του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης, με την εφαρμογή του οποίου θα αλλάξει ριζικά όψη η Αθήνα, αναμένεται να ανάψει από τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη στις 17.00 το απόγευμα της Πέμπτης.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας 'Το Έθνος', με την πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα να καλέσει στο Μέγαρο Μαξίμου τον Γ. Καμίνη, για να συζητήσουν αναλυτικά για τις δράσεις και τις συνέργειες που απαιτούνται μεταξύ Πολιτείας και Αυτοδιοίκησης, φαίνεται ότι ξεκινά άμεσα η επίσημη διαβούλευση με βάση ένα καλά επεξεργασμένο σχέδιο.

H κυβέρνηση προσβλέπει στη διεξαγωγή ενός εποικοδομητικού δημοσίου διαλόγου, καθώς τίθενται επί τάπητος κρίσιμα ζητήματα για το μέλλον της Αθήνας - και σε ορισμένες περιπτώσεις ενδέχεται να παρουσιαστούν και διαφορετικές προτάσεις, παρά το γεγονός ότι έχει γίνει αρκετή παρασκηνιακή δουλειά για να μην εμφανιστούν μεγάλες καθυστερήσεις στην υλοποίηση των παρεμβάσεων.

Σύσκεψη για την Αθήνα στο Μαξίμου

Το πρωί της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε πολύωρη σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό στην οποία συμμετείχαν ο υπ. Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος, ο υπ. Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, ο υπ. Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, ο αναπληρωτής υπ. Οικονομίας, Αλ. Χαρίτσης, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γ. Βασιλειάδης, και η περιφερειάρχης, Ρένα Δούρου. Στόχος του πρωθυπουργού είναι η αλλαγή σελίδας στον αναπτυξιακό τομέα να ξεκινήσει από την «καρδιά» της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Ολοκληρωμένο Σχέδιο αξιοποιείται με στόχο την αναζωογόνηση της πόλης με έργα αστικών αναπλάσεων, στήριξης της επιχειρηματικότητας και της κοινωνικής ανασυγκρότησης, και μάλιστα με διαχείριση των πόρων που ήδη έχουν εξευρεθεί για τις κορυφαίες παρεμβάσεις. Ο ορίζοντας για την εκτέλεση των παρεμβάσεων φτάνει και υπερβαίνει το 2021, έτος-ορόσημο για τον κυβερνητικό σχεδιασμό.

Γήπεδο στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, τέλος

Η πρώτη παρέμβαση, αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες, θα αφορά την έκταση που καταλαμβάνουν τα φυτώρια του Δήμου Αθηναίων, πίσω από το Νοσοκομείο της Αεροπορίας (ΓΝΑ 251). Εκεί σχεδιάζεται να μεταφερθεί το Γήπεδο του Παναθηναϊκού. Η έκταση βρίσκεται δίπλα στον σταθμό Κατεχάκη του μετρό και έχει εύκολη οδική πρόσβαση και από την Αττική Οδό.


Πανοραμική άποψη της Κατεχάκη

Παράλληλα, σε συνεννόηση με τον υπουργό Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη, σχεδιάζεται η γραμμή 4 του μετρό, που ξεκινά από Γαλάτσι και συνεχίζει Εξάρχεια, Ευαγγελισμό, Ζωγράφου, Πανεπιστημιούπολη, να καταλήγει έξω από το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού.

Η παρέμβαση αυτή αφορά επίσης στο Μητροπολιτικό Πάρκο στο Γουδή και στον ευρύτερο χώρο. Απόφαση του πρωθυπουργού είναι να υλοποιηθεί ένα πάγιο αίτημα των Κινημάτων Πόλης για τη δημιουργία Πάρκου, με Φορέα Διαχείρισης που θα μετέχουν οι τρεις όμοροι δήμοι, Αθηναίων, Ζωγράφου και Παπάγου, η Περιφέρεια Αττικής, το υπουργείο Ενέργειας και το υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Η παρέμβαση προχωρά σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες σε συνεννόηση του πρωθυπουργού με τον Π. Καμμένο για την παραχώρηση χρήσεων στρατοπέδου στον Φορέα Διαχείρισης.

Η κατεδάφιση της Λεωφόρου

Η ανέγερση του νέου γηπέδου του ΠΑΟ θα σημάνει, όπως σχεδιάζεται, τη μεταφορά του από τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Το ολοκληρωμένο σχέδιο περιλαμβάνει, άλλωστε, την κατεδάφιση του γηπέδου εφόσον συντελεστεί η ανοικοδόμηση του νέου.


Πανοραμική άποψη του γηπέδου του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας

Έτσι, μετά την κατεδάφιση προβλέπεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η ενοποίηση με τα Προσφυγικά (τα διατηρητέα κτίρια) της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και η υπογειοποίηση της γέφυρας επικοινωνίας στο συγκεκριμένο σημείο της λεωφόρου. Ουσιαστικά θα δημιουργηθεί ένας ενιαίος χώρος πρασίνου από τον Λυκαβηττό που θα περνά από την Αλεξάνδρας και θα καταλήγει στα Προσφυγικά.

Ανάπλαση σε Ελαιώνα και Βοτανικό

Ακόμα μία ισχυρή παρέμβαση, που θα εξασφαλίσει επίσης τους όρους για νέες θέσεις εργασίας και θα δώσει περαιτέρω αναπτυξιακή προοπτική, αφορά στην ανάπλαση του Ελαιώνα στον Βοτανικό.


Πανοραμική άποψη της περιοχής του Ελαιώνα

Εκεί το σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία χώρων και εγκαταστάσεων μαζικού αθλητισμού, γήπεδα 5x5 καθώς και κολυμβητήριο.

Το ιστορικό κέντρο

Η συγκεκριμένη αλλαγή «βλέπει» στην όψη του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, όπου βεβαίως έχουν ήδη επιχειρηθεί ουκ ολίγες παρεμβάσεις, οι οποίες ωστόσο αντιμετώπισαν εμπόδια και λόγω της πολύχρονης οικονομικής κρίσης.


Η πλατεία Κοτζιά και το Δημαρχεία του Δήμου Αθηναίων

Περιλαμβάνει παρεμβάσεις από το Σύνταγμα, προχωρά σε Σταδίου, Ομόνοια, Αθηνών, Πειραιώς, και φτάνει μέχρι το αμαξοστάσιο των ΗΛΠΑΠ στον Κεραμεικό -οι πληροφορίες λένε ότι θα διενεργηθεί διεθνής διαγωνισμός. Η κυβέρνηση εκτιμά ότι μέσω αυτής της παρέμβασης θα διαμορφωθούν οι συνθήκες για την επιστροφή της κατοικίας στο ιστορικό κέντρο.

Σε κάποιες περιπτώσεις εν τω μεταξύ, όπως στην Αλεξάνδρας, η ανάπλαση συζητείται να γίνει μέσω ΣΔΙΤ.


1 σχόλιο:

  1. Μανο σε παραδεχομαι που λες στα ισια οτι δεν θες καθολου γηπεδο και δεν το παιζεις ταχα μου "ναι μεν αλλα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή