.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Όταν λειτουργεί... η δικαιοσύνη στην Ελλάδα δικαιώνει τα επιχειρηματικά συμφέροντα - Όταν λειτουργεί... στην Αίγυπτο αθωώνει το Μουμπάρακ...


Το δίκιο είναι με το μέρος μας θα έλεγε κάποια ψυχή στην Αίγυπτο...


Η αναδημοσίευση που ακολουθεί είναι από το tvxs.gr:

Αίγυπτος: Οριστικά αθώος ο Μουμπάρακ για τις δολοφονίες διαδηλωτών στην Αραβική Άνοιξη



Το ανώτατο εφετείο της Αιγύπτου απάλλαξε τον πρώην πρόεδρο της χώρας Χόσνι Μουμπάρακ από την κατηγορία της ανάμιξης στη δολοφονία διαδηλωτών κατά τη διάρκεια της εξέγερσης το 2011 που είχε ως αποτέλεσμα τον τερματισμό της 30ετούς διακυβέρνησής του, απόφαση που μπορεί να οδηγήσει στην απελευθέρωση του πρώην προέδρου.

Ο δικαστής Άχμεντ Αμπντέλ Κάουι ανακοίνωσε ότι «το δικαστήριο κηρύσσει αθώο τον κατηγορούμενο».

Παράλληλα, το δικαστήριο απέρριψε επίσης τα αιτήματα των δικηγόρων των οικογενειών των θυμάτων να ξανανοίξει η διαδικασία των πολιτικών αγωγών, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει είτε έφεση είτε επανεκδίκαση.

Νωρίτερα, ο Χόσνι Μουμπάρακ αρνήθηκε ότι είχε οποιαδήποτε ανάμιξη στη δολοφονία των διαδηλωτών.

Ο Μουμπάρακ, 88 ετών σήμερα, είχε καταδικαστεί από πρωτοβάθμιο δικαστήριο σε ισόβια κάθειρξη το 2012 με την κατηγορία ότι συνωμότησε για τη δολοφονία 239 διαδηλωτών, διασπείροντας το χάος και δημιουργώντας ένα κενό ασφαλείας στη διάρκεια μιας εξέγερσης που κράτησε 18 ημέρες και η οποία ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2011, όμως ένα εφετείο είχε διατάξει την επανεκδίκαση της υπόθεσης.

Η επανεκδίκαση κορυφώθηκε στο 2014 όταν αιγυπτιακό δικαστήριο απέρριψε τις κατηγορίες. Όμως η γενική εισαγγελία είχε ασκήσει έφεση στην απόφαση και είχε διατάξει την επανεκδίκαση της υπόθεσης στο ανώτατο εφετείο της Αιγύπτου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου