.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Σχετικά με τα γεγονότα στη Νέα Φιλαδέλφεια..


Ο Μελισσανίδης δεν είναι χθεσινός, έχει δοκιμαστεί η αγάπη του για την ΑΕΚ και το μόνο σίγουρο είναι πως δεν μπορεί να την βάλει πάνω από το συμφέρον του. Για την υπεράσπιση των συμφερόντων Μελισσανίδη, δημοσιογράφοι, αθλητικογράφοι, χαρτζιλικωμένοι γλείφτες, προσπαθούν να παρουσιάσουν τις μπίζνες του Μελισσανίδη ως απαραίτητες για το κοινό καλό. Πατώντας πάνω στον εκβιασμό, γήπεδο Μελισσανίδη ή τίποτα, στοχοποιούν αγωνιζόμενους κατοίκους που μάχονται για το άλσος και το δημόσιο χώρο.

Το κομμάτι αυτό, των οπαδών της ΑΕΚ, που στρέφεται εναντίον των κατοίκων της Νέας Φιλαδέλφειας θα πρέπει να γνωρίζει ότι με αυτούς τους ανθρώπους ανήκουν στην ίδια κοινωνική τάξη. Όλοι εμείς, οπαδοί και κάτοικοι, που είμαστε είτε σερβιτόροι, ντελιβεράδες, εργάτες σε αποθήκες, αμειβόμενοι με 3 ευρώ την ώρα, είτε είμαστε η ουρά στον ΟΑΕΔ οφείλουμε να είμαστε ενωμένοι απέναντι στα συμφέροντα του κεφαλαίου. Δεν υπάρχει τίποτα που να ενώνει τον Μελισσανίδη και όλους τους χαρτογιακάδες που κάθονται γύρω του στα επίσημα με τον κόσμο της σκεπαστής.


Από την πλευρά μας σαν συλλογικότητα έχουμε τοποθετηθεί για το ζήτημα του γηπέδου και σε παλαιότερες ανακοινώσεις. Διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία ελευθερίας- ισότητας- αλληλεγγύης με δομές για τη βάση της. Όπως διεκδικούμε σχολεία, νοσοκομεία, θέατρα έτσι οφείλουμε να διεκδικούμε και γήπεδα. Όπως οφείλουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στο κλείσιμο ενός νοσοκομείου, έτσι οφείλουμε να διεκδικούμε και χώρους άθλησης.

Γήπεδο δημόσιο, με αθλητικές εγκαταστάσεις ανοιχτές σε όλους, όπου η διαχείρισή τους θα ορίζεται από αυτούς που το απασχολούν. Δυστυχώς για όλους μας, η συζήτηση με τους οπαδούς και τους κατοίκους για το γήπεδο, το άλσος και πάνω από όλα για το δημόσιο χώρο δεν έγινε ποτέ και βαραίνει τη συλλογικότητά μας ότι δεν κοινωνήσαμε τη θέση μας.

Τις τελευταίες μέρες, η Νέα Φιλαδέλφεια βρίσκεται σε καθεστώς τρομοκρατίας με επιθέσεις σε αγωνιζόμενους κατοίκους και τον αποκλεισμό του αυτοδιαχειριζόμενου κοινωνικού χώρου Στρούγκα από οπαδούς της ΑΕΚ. Η επίθεση αυτή από μερίδα οπαδών της ΑΕΚ σε ανθρώπους που αγωνίζονται πρέπει να απαντηθεί και από τους ίδιους τους οπαδούς της ΑΕΚ που κατά καιρούς έχουμε βρεθεί σε κοινούς αγώνες, αλλιώς θα αφήσει τη χειρότερη παρακαταθήκη. Η οπαδική κοινότητα της ΑΕΚ είναι ριζωμένη στη Νέα Φιλαδέλφεια και οφείλει να προστατεύσει την ιστορία της.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ, ΤΟ ΑΛΣΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥΣ

Αναρχική Συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας

1 σχόλιο: