.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Φοβού τους συριζέους και δώρα φέροντες…




Πριν δυο μέρες κατακλυστήκαμε από δημοσιεύματα που φέρουν το πρωθυπουργό Α. Τσίπρα αυτοπροσώπως, να προσφέρει «δώρα» στο δήμαρχο Άρη Βασιλόπουλο, προκειμένου να ανοίξει τις πύλες για την ελεύθερη είσοδο των… αρμάτων των επιχειρηματικών συμφερόντων στη πόλη. Ασφαλώς αυτό δε γίνεται μόνο για να μπορέσει ο Δ. Μελισσανίδης να δώσει τη συνέντευξη τύπου που εδώ και δυο χρόνια, κάθε τόσο εξαγγέλεται... Κι επειδή δεν έχει κάτι να παρουσιάσει δε γίνεται.

Φυσικά δε παίρνει κανείς στα σοβαρά από περιπτώσεις πολιτικών όπως ο Α. Τσίπρας και κομμάτων όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι αγάπησαν τη Νέα Φιλαδέλφεια – Νέα Χαλκηδόνα, ούτε πολύ περισσότερο την ΑΕΚ και τους οπαδούς της. Η ανάγκη να κερδίσουν πολιτικές συμπάθειες και ψήφους στις εκλογές που έρχονται, και η υπεργολαβία που έχουν αναλάβει να διεκπεραιώσουν ώστε να προχωρήσουν τα σχέδια  των επιχειρηματικών συμφερόντων, είναι που κινούν το ενδιαφέρον τους.

Ότι μάθαμε είναι από διαρροές. Μετά όπως δουλεύει το σύστημα, το πήραν τα ΜΜΕ και το έκαναν είδηση μαζί με το απαραίτητο φούσκωμα στα πλαίσια της προπαγάνδας.

Ο δήμος έχει μεγάλη ευθύνη για τη σωστή και υπεύθυνη ενημέρωση των πολιτών, οι οποίοι διαφορετικά είναι έρμαια της όποιας παραπληροφόρησης. Από την άποψη αυτή πρέπει έγκαιρα δημόσια να πει τι συμβαίνει. Για να μη καλλιεργείται η σύγχυση που βολεύει αποκλειστικά επιχειρηματικά συμφέροντα και κυβέρνηση.

Το να υπάρχουν επαφές και συζητήσεις δεν είναι κακό. Το να μένουν όμως στο σκοτάδι αυτές και το περιεχόμενο τους, είναι. Η όποια στήριξη απολαμβάνει ο δήμαρχος και η πλειοψηφία του από τη μεριά των κατοίκων και του κινήματος τους, δεν είναι εν λευκώ. Και επειδή κανείς σήμερα πια δεν εμπιστεύεται καιροσκόπους πολιτικούς και κόμματα σα το ΣΥΡΙΖΑ, που ανάμεσα σε άλλα εγκλήματα που έκαναν και κάνουν ήταν η μετατροπή του ΟΧΙ του δημοψηφίσματος σε ΝΑΙ, υπάρχει μια αυξημένη ανάγκη δημόσιας και ουσιαστικής πληροφόρησης.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛΛ θα κάνει τα πάντα για να τηρήσει όσα έχει δεσμευτεί απέναντι σε Γερμανούς, Γάλλους, ΗΠΑ, ΔΝΤ, ΕΕ και σε όλη τη Σάρα και τη Μάρα του διεθνούς και εθνικού μεγάλου κεφάλαιου. Το ίδιο θα κάνει και με τα επιχειρηματικά συμφέροντα που θέλουν στην ελληνική μπανανία, μια ακόμη δική τους νέα μπανανίτσα στη περιοχή μας. Επομένως ότι και να δώσουν, δε θα είναι κάτι που ακυρώνει ή περιορίζει ουσιαστικά τη κυριαρχία των επιχειρηματικών συμφερόντων. Που σημαίνει πως την επόμενη μέρα τα επιχειρηματικά συμφέροντα ίσως και με τη συγκατάθεση του δήμου, θα εισέλθουν θριαμβευτές για να αναλάβουν τη διαχείριση του λάφυρου τους, μέχρι να τοποθετήσουν το δικό τους Μώραλη στο τιμόνι.

Γιατί προσφέρονται να δώσουν ότι δώσουν με αντάλλαγμα το απρόσκοπτο προχώρημα του σχεδίου των επιχειρηματικών συμφερόντων; Αν ήθελαν να δώσουν οτιδήποτε, η πολιτική εντιμότητα λέει πως θα το είχαν κάνει ή θα το έδιναν χωρίς ανταλλάγματα. Αυτό φανερώνει πως κυβέρνηση και περιφέρεια λειτουργούν ως μεσίτες που ανάλαβαν να σπάσουν την άμυνα του δήμου και των κατοίκων. Και ψάχνουν δημοτικό πολιτικό προσωπικό να ανοίξει τη κερκόπορτα. Μετά ξέρουμε πως θα ακολουθήσει ότι με την άλωση της Κωνσταντινούπολης, αλλά και ότι συμβαίνει με κάθε άλωση…

Ας πει λοιπόν πρώτα η κυβέρνηση τι και με ποιους όρους δίνει. Να ακούσουμε μετά τι λέει ο δήμος πως και με ποιους όρους του δίνει. Γιατί πολύ φοβάμαι πως αυτό που θα δώσουν, θα είναι δώρο άδωρο…


Σε τελική ανάλυση και για τις απόψεις που απευθύνονται σε αφελείς και λένε πως ο δήμος πρέπει να πάρει τα… δώρα που του προσφέρει η κυβέρνηση, για να μη τα χάσει, να πούμε και το εξής. Χάνεις κάτι που έχεις, όχι κάτι που δεν έχεις… Και αυτά που φημολογείται πως χαρίζονται ο δήμος δε τα έχει για να τα χάσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου