.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Γεύση από το μέλλον που ΣΥΡΙΖΑ – (α)Ρένα Δούρου – επιχειρηματικά συμφέροντα βιάζονται να φέρουν στη πόλη πήρε χτες η Ν. Φιλαδέλφεια – Ν. Χαλκηδόνα.




Τη Κυριακή που πέρασε οι οπαδοί των επιχειρηματικών συμφερόντων, άσκησαν ανεμπόδιστα τα δημοκρατικά και συνταγματικά τους δικαιώματα. Κανείς δεν απείλησε ή ενόχλησε ή εμπόδισε με οποιοδήποτε τρόπο, τη συγκέντρωση - πορεία – συλλαλητήριο που έκαναν.

Αντίθετα χτες για ακόμη μια φορά οι οπαδοί των επιχειρηματικών συμφερόντων σε συνεργασία με τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και την αστυνομία, εμπόδισαν τη πορεία συλλογικοτήτων της πόλης, κατοίκων και αλληλέγγυων.  Εμποδίστηκαν δηλαδή από την αστυνομία που εκτελούσε εντολές της κυβέρνησης, να εισέλθουν στη πόλη τους! Και προστατεύτηκαν οι εκτός πόλης που έχουν καταλάβει το χώρο μπροστά και απέναντι στο δημαρχείο, οι οποίοι αλώνιζαν κατά βούληση τη Δεκελείας μέχρι το ξεκίνημα της στη Ν. Χαλκηδόνα.


Αν κανείς είχε αμφιβολία με ποιανού το μέρος είναι η κυβέρνηση, από χτες δεν έχει. Με τα επιχειρηματικά συμφέροντα καρατσεκαρισμένο. Τα άλλα περί «αριστεράς» είναι άλλοθι για όσους κάνουν πως το πιστεύουν γιατί χρειάζονται μια δικαιολογία για το κατάντημα τους.

Χτες ευτυχώς δεν υπήρξε σύγκρουση και επεισόδια. Αυτό όμως οφείλεται αποκλειστικά στη πλευρά που εκφράζει αντιρρήσεις για το συγκεκριμένο επιχειρηματικό σχέδιο. Αυτοί είχαν πορεία, αυτοί εμποδίστηκαν, αυτοί δε συγκρούστηκαν για να περάσουν.

Χτες επιδιώχτηκε να γίνει η σύγκρουση που το τελευταίο διάστημα συστηματικά επιδιώκεται από τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Μα όχι μόνο δε τα κατάφεραν, αλλά δυστυχώς για αυτούς εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα στους κατοίκους, με την επιθετικότητα που επέδειξαν. Έλπιζαν να υπάρξει σύγκρουση για να φανεί πως το κίνημα των κατοίκων και οι καταλήψεις της πόλης είναι ταραξίες. Να σπάσει  κανένα αυτοκίνητο ή τίποτα βιτρίνες για να αποδοθούν στους ταραξίες… Κι από αυτή την άποψη τη πάτησαν.


Υπήρξαν δυο επελάσεις των οπαδών που ξεκίνησαν με αλαλαγμούς, κραδαίνοντας κοντάρια και άλλα υλικά οι οποίες έφτασαν μέχρι χαμηλά τη Δεκελείας. Ο τρόμος κυριάρχησε στη πόλη. Άλλοι έκλειναν παράθυρα, άλλοι κατέβαζαν ρολά, άλλοι κρυφοκοιτούσαν δειλά με αγωνία πίσω από γωνίες. Μικρές ομάδες γειτόνων κουβέντιαζαν σε απόσταση ασφαλείας εκφράζοντας την ανασφάλεια και τις ανησυχίες τους για αυτό που έρχεται. Ορισμένα μαγαζιά αύξησαν το τζίρο τους ενώ με τα περισσότερα πρέπει να έγινε το αντίθετο, αν κρίνουμε από τον κόσμο που είχαν άλλες μέρες.

Οι κάτοικοι της πόλης μας λοιπόν, πήραν μια πολύ μικρή γεύση του τι πρόκειται να ακολουθήσει με την εισβολή του πρώτου στην ιστορία της, αφεντικού της. Καιρό τώρα έχει στείλει τα μηνύματα του. Ανοιγμένα κεφάλια, σπασμένα άκρα, ξυλοδαρμοί αιρετών και πολιτών, διαλύσεις συγκεντρώσεων και δημοτικών συμβουλίων, απειλές για όποιον έχει διαφορετική γνώμη. Με σιδηρά πυγμή θα κυβερνήσει το αφεντικό.

Αγαπητοί συμπολίτες, καλά είναι τα μπράβο, τα συγχαρητήρια, τα συμφωνούμε με όσα γράφετε και λίγα είναι αλλά εγώ φοβάμαι, η έκφραση εκτίμησης, θαυμασμού κλπ. Χρειάζεται όμως να μιλήσετε κι εσείς και οι σύλλογοι της πόλης. Αργότερα θα είναι αργά.

Χτες αποδείχτηκε ακόμη μια φορά πως αυτό που έρχεται, όχι μόνο δεν έχει τίποτα δημοκρατικό, αλλά είναι το ακριβώς αντίθετο. Γιατί πρόκειται για τη διά της βίας εφαρμογή του νόμου του ισχυρού.

Το θέμα του ιδιωτικού γηπέδου Μελισσανίδη δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται πανελλήνια θέμα συζήτησης. Σε όλες τις περιπτώσεις η ευθύνη για τη δημοσιότητα που έχει πάρει, οφείλεται αποκλειστικά στα επιχειρηματικά συμφέροντα. Τα οποία αποφασίζουν και πορεύονται με τον τρόπο που εκείνα νομίζουν πως πρέπει, γιατί δε πολιτεύονται. Βλέπουν το φιλέτο κι ορμάνε να το κατασπαράξουν. Στη πολιτική όμως τα πράγματα δεν είναι ίδια. Το αφεντικό δε χρειάζεται ψήφους και δε κρίνεται για τις πράξεις του για να παραμείνει αφεντικό. Με τη πολιτική και τους πολιτικούς συμβαίνει το αντίθετο. Κι αυτό που αποδεικνύεται είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση, η (α)Ρένα Δούρου και η πλειοψηφία της, τα συστημικά κόμματα που συνθέτουν τη βουλή, στηρίζουν ή σέρνονται πίσω από περιθωριακές επιχειρηματικές πρακτικές…

Συμπερασματικά τα επιχειρηματικά συμφέροντα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, και η περιφέρεια της (α)Ρένας Δούρου, πέτυχαν μια πύρρεια νίκη. Άφησαν δηλαδή τη πορεία των πολιτών της πόλης έξω από αυτή. Πέτυχαν όμως μια ήττα άνευ προηγουμένου. Εκτέθηκαν ακόμη καθαρότερα στα μάτια των κατοίκων αλλά και όλης της χώρας που παρακολουθεί έκπληκτη τις εξελίξεις. Η αμοιβή των πολιτικών για τις επιλογές τους χτες πήρε νέα μεγάλη αύξηση...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου