.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Βανδαλισμοί και σε οικοδομή


Σκορπισμένα τούβλα, σκισμένα τσουβάλια από ασβέστες και σπασμένα υδραυλικά, με αποτέλεσμα τα νερά να φτάσουν τους 20 πόντους ύψος

Την ώρα που η δημοκρατία στη Φιλαδέλφεια έχει μπει στον... γύψο, νέες ενέργειες που παραπέμπουν σε μεθόδους οργανωμένου εγκλήματος έλαβαν χώρα στην πόλη, που τελεί υπό ένα ιδιότυπο καθεστώς πολιορκίας με αφορμή το θέμα του γηπέδου της «Δικέφαλος Α.Ε.».

Ομάδα αγνώστων (σύμφωνα με πληροφορίες, 10 κουκουλοφόροι) εισέβαλε στην οικοδομή υπό ανέγερση σπιτιού συγγενικού προσώπου του δημάρχου, προχωρώντας σε λεηλασίες και βανδαλισμούς.

Οπως διαπιστώθηκε το πρωί της περασμένης Παρασκευής, οι δράστες έσπασαν βρύσες (με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει η οικοδομή) και σκόρπισαν οικοδομικά υλικά, προκαλώντας μεγάλες ζημιές.


Ενδέχεται η εισβολή να έγινε το βράδυ της Πέμπτης προς ξημερώματα Παρασκευής, μετά την (αντι)πορεία οπαδών επί της Δεκελείας.

Γεγονός είναι, πάντως, ότι τις ημέρες πριν από την επίθεση προηγήθηκαν δημοσίευμα και αναρτήσεις οπαδικής ιστοσελίδας στο facebook (στη συνέχεια κατέβηκαν), με φωτογραφίες και στοιχεία της οικοδομής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεύτερη εισβολή στην οικοδομή επιχειρήθηκε το Σάββατο, άλλα έγινε αντιληπτή από τη γειτονιά. Ο δήμαρχος, Α. Βασιλόπουλος, αναμένεται σήμερα να καταθέσει μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου.

Γενικότερα στην πόλη το κλίμα τρομοκρατίας δεν εκτονώνεται. Σύμφωνα με κατοίκους, ενισχύεται η αποστροφή της τοπικής κοινωνίας απέναντι στους χουλιγκανισμούς, αλλά και η δυσαρέσκεια για την απουσία της Πολιτείας.

Καθημερινή είναι η παρουσία οπαδών έξω από το δημαρχείο και δίπλα στην κατάληψη «Στρούγκα» και τη Λαϊκή Συνέλευση Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας.

Καθημερινές ακόμη, σύμφωνα με κατοίκους, είναι οι απειλές του τύπου «θα σας βρουν σε κάνα χαντάκι», με αποτέλεσμα άνθρωποι που έχουν «σταμπαριστεί» από τους χουλιγκάνους να φοβούνται όταν κυκλοφορούν στην πόλη.

Για την ημέρα της Πέμπτης μάλιστα -οπότε η αστυνομία «μπλόκαρε» την πορεία των κινημάτων στα όρια της πόλης, αλλά άφησε ελεύθερη τη Δεκελείας στους χουλιγκάνους- περιγράφηκαν στην «Εφ.Συν.» κυνηγητά περαστικών από τραμπούκους σε στενά, καθώς και ο ξυλοδαρμός ενός άντρα που οι χουλιγκάνοι πέρασαν για αναρχικό.

Η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας στη Φιλαδέλφεια ήταν το πρώτο ζήτημα που έθεσε η δημοτική αρχή της πόλης σε κυβερνητικά στελέχη, σε πρόσφατη συνάντηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», ο δήμος επανακατέθεσε τις διεκδικήσεις του (μεταξύ άλλων, παραχώρηση της κυριότητας του Αλσους στον δήμο, δημόσια χρηματοδότηση για τη μεταφορά του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων), διευκρινίζοντας ότι δεν σχετίζονται με το θέμα του γηπέδου, αλλά αποτελούν ανεξάρτητα αιτήματα για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Ακόμη, ζήτησε νομικές εγγυήσεις για το θέμα των υψομέτρων. Τέλος, σε επίπεδο κινημάτων, συνεχίζονται οι διεργασίες για μια δυναμική πολιτική απάντηση στα τελευταία φαινόμενα.

πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου