.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

Γήπεδο Μελισσανίδη (ΑΕΚ): Κυκλοφορούν «μαϊμούδες» στη πόλη


Πενία τέχνας κατεργάζεται από τα επιχειρηματικά συμφέροντα...


"Αυτό που φαίνεται είναι πως κυβέρνηση και περιφέρεια, ΣΥΡΙΖΑ και Δύναμη Ζωής, προσμένουν, η ποικιλόμορφη πίεση που ασκείται στο δήμαρχο Άρη Βασιλόπουλο και τη πλειοψηφία, να αποδώσει καρπούς. Δηλαδή με πράξεις ο δήμος να ακυρώσει τον εαυτό του και τις σχετικές προεκλογικές προγραμματικές δεσμεύσεις και εξαγγελίες τους. Και αυτό να εξασφαλίσει στη κυβέρνηση Τσίπρα και τη περιφέρεια Δούρου, τη πολιτική νομιμοποίηση που σφόδρα επιθυμούν για να εξυπηρετήσουν εκ του ασφαλούς τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Να μπορούν να πουν επιτέλους ότι προχωρούν αφού και ο δήμος συμφωνεί..."

  
"Ας καταλάβουν όσοι από τους οπαδούς αλλά και  τους πολίτες παρακολουθούν τις εξελίξεις σχετικά με το ιδιωτικό γήπεδο Μελισσανίδη. Πως όσο έφταιγαν  η διαιτησία, η εγκληματική οργάνωση, οι προπονητές, τα διάφορα στελέχη της ΠΑΕ ΑΕΚ, οι παίχτες της και η κουτσή μαρία, για το αγωνιστικό κατάντημα της ΑΕΚ, άλλο τόσο φταίνε ο δήμος και οι κάτοικοι, για την απόλυτη αδυναμία των πανίσχυρων πολιτικά και  οικονομικά συμφερόντων να φτιάξουν το γήπεδο που υποσχέθηκαν".



Μια υποτιθέμενη καινούρια κίνηση εμφανίστηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια – Νέα Χαλκηδόνα, μέσα από τις σελίδες του οπαδικού τύπου, με αποκλειστικό αντικείμενο την υποστήριξη των επιχειρηματικών συμφερόντων. (Η ανακοίνωση τους στο τέλος του κειμένου) Ταυτόχρονα έκανε τη πρώτη της κίνηση. Στράφηκε κατά υπαλλήλου του δήμου!!! (Επίσης το εξώδικο στο τέλος του κειμένου)

Αν έκαναν τέτοια οι μικρασιάτες και οι φιλαδελφειώτες, θα ήταν διάσημοι για το… ήθος τους και δε θα τους πλησίαζε κανείς!

Η υποτιθέμενη κίνηση ξεκίνησε τη… σταδιοδρομία της από τις οπαδικές ιστοσελίδες φωνάζοντας έτσι για το είδος και τη προέλευση της. Παρόμοια έμπνευση για εκκίνηση είχε και η αλήστου μνήμης προηγούμενη δήμαρχος, ή έτσι της είπαν τότε να κάνει, και από δήμαρχος βρέθηκε στα αζήτητα…

Σύμφωνα με όσα οι ίδιοι γράφουν στην ανακοίνωση τους, το μόνο που τους απασχολεί και γνωρίζουν ως πρόβλημα για τη πόλη, είναι το ιδιωτικό γήπεδο Μελισσανίδη. Επίσης αυτοπροσδιορίζονται ως μικροεπιχειρηματίες της πόλης, που έχουν πιστέψει τις επαναλαμβανόμενες εδώ και 4 χρόνια εξαγγελίες των επιχειρηματικών συμφερόντων για άμεση κατασκευή του γηπέδου, που όμως δεν έχουν επαληθευτεί. Και αντί να διαμαρτυρηθούν σε αυτούς που τους δουλεύουνε 4 χρόνια, στέλνουν εξώδικο στην υπάλληλο του δήμου!!! «Αυτά είναι κόλπα ζόρικα που κάνουν στην Ινδία» λέει εύστοχα το τραγούδι…

Εμφανίζονται επίσης ως αγανακτισμένοι με το δήμαρχο γιατί έλκει τη καταγωγή του από το Πύργο της Ηλείας. Φυσικά ποτέ καθόλου δεν ενοχλήθηκαν ή ενοχλούνται για τη καταγωγή αφεντικών, προπονητών και παιχτών της ομάδας, ακόμη κι αν προέρχονται από το Καύκασο… Κι αυτό το αναφέρω όχι γιατί έχω κάποιο πρόβλημα με τη καταγωγή των ανθρώπων, αλλά για να επισημάνω το μέγεθος της υποκρισίας.

Να θυμίσουμε λοιπόν πως 9 στους 10 από εκείνους που συνελήφθηκαν με αφορμή το ξυλοδαρμό μου και τα γεγονότα των Θεοφανείων του 2015, δήλωσαν διεύθυνση κατοικίας σε διάφορους δήμους της αττικής. Ένας μάλιστα έχει γεννηθεί σε χώρα της Λατινικής Αμερικής κι άλλος έλκει καταγωγή από την Αλβανία. Να πούμε λοιπόν γι΄ αυτούς ότι δεν είναι έλληνες; Να πούμε πως δεν έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους υπόλοιπους; Να πούμε πως δεν έχουν δικαίωμα να υποστηρίζουν τη σήμερα πολυεθνική, πρώην προσφυγική ομάδα ΑΕΚ; Τέτοιοι διαχωρισμοί ιδεολογικά τοποθετούνται στο χώρο του φασισμού, και γι΄ αυτό δε τους υιοθετούμε.

Η ανακοίνωση περιέχει μια λέξη που δεν ανήκει στη καθομιλουμένη, δε την έχει εκστομίσει ο Ζουράρις, χρησιμοποιείται τελευταία όμως από ακροδεξιούς αρχαιολατρικούς κύκλους. Πρόκειται για την αρχαιοελληνική λέξη «ΡΩΠΟΠΕΡΠΕΡΗΘΡΕΣ». Η οποία ανήκει στην αρχαιοελληνική αργκό, και προσδιορίζει τον άντρα που λέει συνεχώς βλακείες για να το πούμε ευγενικά. Στις σημερινές συνθήκες προσδιορίζει το επίπεδο αυτών που τη χρησιμοποιούν σε υποτίθεται πολιτικά κείμενα.

Συμπτωματικά προφανώς ο δικηγόρος που υπογράφει το εξώδικο, σύμφωνα με πληροφορίες μας, είναι δικηγόρος που υπερασπίζεται ταχτικά υποθέσεις της  ΑΕΚ και εκείνους που είναι κατηγορούμενοι για τα γεγονότα των Θεοφανείων του 2015.

Κατά την εκτίμηση μου η συγκεκριμένη «κίνηση πολιτών» δεν είναι δημιούργημα ανάγκης, αλλά κατασκευή για να καλύψει ανάγκες επιχειρηματιών… και γι΄ αυτό θνησιγενής και με ημερομηνία λήξης. 

Κρίθηκε απαραίτητη φαίνεται για τη δημιουργία εντυπώσεων κυρίως στο κύκλο των οπαδών αλλά και τη κοινωνία γενικότερα. Χρειάζεται όμως για την άσκηση πίεσης από ότι φαίνεται σε υπηρεσιακούς παράγοντες, ώστε τόσο ταπεινές πράξεις, τυπικά να μη μπορούν να χρεωθούν στα γνωστά επιχειρηματικά συμφέροντα. Και φυσικά για να διατηρηθούν οι εντυπώσεις πως υπάρχουν κάποιοι στο δήμο που εμποδίζουν τη κατασκευή του ιδιωτικού γηπέδου. Αυτό το τελευταίο θα ήταν κατανοητό να αποτελεί ταχτικό δικαιολογητικό στόχο. Φαίνεται όμως πως η ανημπόρια να βρεθούν οικονομικοί πόροι εκτός από αυτούς που χαρίζει από δημόσιο χρήμα η (α)Ρένα Δούρου και η συριζέικη πλειοψηφία της, έχει μετατραπεί σε στρατηγικό στόχο. Γι΄ αυτό έχει γίνει μόνιμη επωδός πως κάποιοι εμποδίζουν τα επιχειρηματικά συμφέροντα να υλοποιήσουν τις υποσχέσεις τους. Και επειδή με κυβέρνηση και περιφέρεια έχουν γίνει συνεργάτες, ο μόνος που μένει για αντίπαλος είναι ο δήμος. Δεν είναι οι πρώτοι που επιλέγουν ένα εκτιμώμενο αδύναμο αντίπαλο, για να παραστήσουν τους πανίσχυρους. Θα καταφέρουν όμως ότι κατάφεραν και με όσα γεγονότα προηγήθηκαν.   Δηλαδή θα σημειώσουν άλλη μία ταπεινωτική ήττα!

Η κατασκευή εχθρών είναι απαραίτητη για να δικαιολογηθούν οι ανεπάρκειες, οι καθυστερήσεις, η απουσία πρόθεσης οποιουδήποτε να βάλει λεφτά για να γίνει το γήπεδο. 4 χρόνια οι καθυστερήσεις αφορούν αυτούς που παριστάνουν πως βιάζονται, που υπόσχονται κάθε τόσο άδεια και έναρξη εργασιών για να κερδίζουν χρόνο και την ανοχή των πελατών – οπαδών. Εξάλλου η έκδοση της άδειας δεν εμποδίζεται από την έγκριση ή μη της υψομετρικής μελέτης.

Ας μη ξεχνάμε επίσης πως τα επιχειρηματικά συμφέροντα είχαν υποτίθεται καταθέσει την υψομετρική μελέτη δυο μέρες πριν παραδώσει η απερχόμενη δήμαρχος στη νέα δημοτική πλειοψηφία. Δηλαδή πριν δυόμισι χρόνια! Και η νέα δημοτική αρχή, από τότε τους απάντησε να καταθέσουν τα δικαιολογητικά που προβλέπονται από το νόμο. Κι αυτοί οι τόσο βιαστικοί που τους εμποδίζουν να προχωρήσουν στη κατασκευή, όχι μόνο για δυο χρόνια δε κατάθεσαν κανένα δικαιολογητικό, αλλά κατάθεσαν υψομετρική μελέτη μόλις τον Οκτώβρη του 2016!!! Ενώ το προηγούμενο διάστημα διατυμπάνιζαν πως είχαν βρει τρόπο να παρακάμψουν το δήμο, παίρνοντας έγκριση από την περιφέρεια.

Είναι σκόπιμο στο σημείο αυτό να θυμίσουμε το ερώτημα που είχαμε κάνει στην ανεκδιήγητη περιφέρεια και συγκεκριμένα στην αρμόδια αντιπεριφερειάρχη  Κεντρικού Τομέα Ερμίνα Κυπριανίδου, το οποίο δεν απαντήθηκε ποτέ! Προφανώς το μαγείρεμα συνεχίζεται με στόχο να συρθεί ο δήμος στον ολισθηρό  δρόμο κυβέρνησης – περιφέρειας – επιχειρηματικών συμφερόντων. 

Αλλά κάτι τέτοιο θα αποτελούσε το πολιτικό και εκλογικό τέλος για το δήμαρχο και τη πλειοψηφία του δήμου. Γιατί οι δημότες όταν πριν δυόμισι χρόνια τους ψήφισαν, είχαν πολύ καθαρό τι θέλουν και τι κάνουν. Είχαν μπροστά τους, τους τραυματισμούς πολιτών και τις διαλύσεις συγκεντρώσεων τους. Είχαν τη προσπάθεια ματαίωσης της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης της πλειοψηφίας που επέλεξαν. Και στη συνέχεια είδαν με τραμπουκισμούς να διαλύονται δημοτικά συμβούλια, να δέρνονται και να τραυματίζονται σοβαρά πολίτες. Είδαν την οργανωμένη τρομοκρατία και βία να χτυπάει σε επιλεγμένους στόχους και γεγονότα. Και βλέπουν πως από τότε που τα επιχειρηματικά συμφέροντα επανεμφανίστηκαν στην ήρεμη και φιλήσυχη πόλη μας, από τότε που αποφάσισαν πως θέλουν να κάνουν το άλσος Μόντε Κάρλο, από τότε που θέλουν να χτίσουν ιδιωτικό γήπεδο στο οικόπεδο που έχει παραχωρηθεί στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ για εντελώς άλλο σκοπό, είδαν και βλέπουν τι τους περιμένει. Και δε θα συγχωρήσουν στη σημερινή πλειοψηφία καμιά υποχώρηση.
Ακόμη όμως κι αν η πλειοψηφία διανοούνταν να κάνει κάτι τέτοιο, γνωρίζει καλά πως το κενό που υπάρχει αριστερά της, θα αποκτούσε τόσο όγκο που δε θα της άφηνε καμιά ελπίδα πολιτικής και εκλογικής επιβίωσης. Γιατί κακά τα ψέματα καθοριστικός παράγοντας της νίκης της, ήταν η θλιβερή ανυπαρξία του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης στο συγκεκριμένο θέμα, που το οδήγησε και στο χαμηλότερο ποσοστό στην ιστορία του στο δήμο. Τελευταίος συνδυασμός με μονοψήφιο ποσοστό, σε μια πόλη που είχε την απόλυτη πλειοψηφία για 12 χρόνια. Με ένα δήμαρχο που και σήμερα θεωρείται από τους καλύτερους αν όχι ο καλύτερος που πέρασε από το δήμο, τουλάχιστον μεταχουντικά. Κι αυτό γιατί έχει προηγηθεί προχουντικά βέβαια ο Νίκος Τρυπιάς.

Ας μη ξεχνάμε πως ποτέ στη Νέα Φιλαδέλφεια, στη β΄ Αθήνας και στη περιφέρεια, κανείς υποψήφιος που είχε σημαία του, γήπεδο επιχειρηματικών συμφερόντων, όχι μόνο δε κατάφερε να εκλεγεί αλλά καταποντίστηκε κιόλας! Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση είναι του τότε παντοδύναμου Π. Γρετζελιά που εκλεγόταν από το πρώτο γύρο. Με το που υιοθέτησε το σχέδιο Γρανίτσα, όχι μόνο έχασε τις εκλογές, αλλά και ποτέ από τότε δεν ανέκαμψε παρά τη συνεχή παρουσία του στα κοινά.

Να θυμίσουμε τον ίδιο το Γρανίτσα, που όταν ακόμη οι οπαδοί της ΑΕΚ πίστευαν κι εκείνον πως θα τους φτιάξει γήπεδο και τον είχαν θεό, στη Νέα Φιλαδέλφεια των 25.000 χιλιάδων ψηφιζόντων ως υποψήφιος στη β΄ Αθήνας πήρε δε πήρε 600 σταυρούς με πολυσταυρία. Είχε κι από πίσω του τη ΦΑΓΕ, ήταν και μέλος του Δ.Σ. του Επαγγελματικού Επιμελητήριου, κατέβηκε και με το ΠΑΣΟΚ που τότε εκλεγόταν αυτοδύναμο με 45% και είχε περάσει τους δυο νόμους που με 5 χρόνια καθυστέρηση κρίθηκαν αντισυνταγματικοί.

Να θυμίσουμε το Νίκο Στράτο πάλι τότε κορυφαίο στέλεχος της ΠΑΕ ΑΕΚ, ο οποίος κατέβηκε υποψήφιος δήμαρχος με συνδυασμό που τα αρχικά του ήταν ΑΕΚ και σημαία το γήπεδο. Είχε την υποστήριξη της Ν.Δ. που τότε ήταν στα ντουζένια της και καταποντίστηκε με 17%.

Να θυμίσουμε το Γ. Βούρο που κι αυτός πέρασε νόμο για γήπεδο και παρίστανε τον Αεκάρχη, κι αμέσως κατέληξε εκτός βουλής βρίσκοντας ξανά δουλειά στο θέατρο.

Να θυμίσουμε τη πρώην δήμαρχο Ε. Γαϊτανά που επίσης ταυτίστηκε με τα επιχειρηματικά συμφέροντα και κατέληξε 5η με μονοψήφιο ποσοστό.

Να θυμίσουμε τις τελευταίες εκλογές. Όπου ανάμεσα σε πολλά άλλα, έγιναν τα γνωστά γεγονότα με τη προσπάθεια διάλυσης της προεκλογικής συγκέντρωσης της σημερινής πλειοψηφίας, από αντισυγκέντρωση οπαδών της ΑΕΚ. Και οδήγησαν στην άνετη επικράτηση του Άρη Βασιλόπουλου και της Δύναμης Πολιτών. Ενώ ο Λ. Γεωργαμλής που ανοιχτά υποστήριζε το σχέδιο Μελισσανίδη και άλλοι 5 συνδυασμοί που «τα μάσαγαν», βρέθηκαν στην αντιπολίτευση.

Και βεβαίως να θυμίσουμε τις τελευταίες περιφερειακές εκλογές. Στις οποίες ο Γ. Σγουρός είχε σημαία την «Αγιά Σοφιά» του Δ. Μελισσανίδη, και η μετέπειτα (α)Ρένα Δούρου μίλαγε για ιδιωτικό γήπεδο ενός επιχειρηματία που δε θέλει να βάλει λεφτά, για κοτζαμπάσηδες και προεστούς που δε πρέπει να ακολουθούν οι οπαδοί κλπ. Κι ας μην έχει καμιά αμφιβολία πως αυτά καθόρισαν τη νίκη της με το κάτισχνο ποσοστό που κέρδισε.

Παραλείπουμε να θυμίσουμε την εύλογη προεκλογική επιλογή των επιχειρηματικών συμφερόντων να στηριχτούν και να υποστηρίξουν υποψήφιο που στη διαδρομή "πιάστηκε με τη γίδα στη πλάτη", οπότε εύλογα πάλι τον άφησαν στη τύχη του...

Πιο πρακτικά αυτά σημαίνουν πως όλες οι κινήσεις που γίνονται από τα επιχειρηματικά συμφέροντα, τα οποία είναι άσχετα με τη πόλη και τους κατοίκους της, υπακούουν σε μια ξένη προς τη πολιτική και τα θέλω της κοινωνίας λογική. Στη τρέχουσα περίοδο που διανύουμε υφαίνουν σταθερά τη πολιτική ενίσχυση της σημερινής πλειοψηφίας, και δρομολογούν ένα εκλογικό θρίαμβο της στις επόμενες κάλπες.

Από την αλληλουχία των γεγονότων προκύπτει άνετα η εκτίμηση πως και αυτή η «κίνηση», προέρχεται από το ίδιο κέντρο και είναι κρίκος της αλυσίδας όσων γεγονότων έχουν προηγηθεί, αλλά και των τελευταίων γεγονότων που ξεκίνησαν με το ξυλοδαρμό έξω από τα δικαστήρια δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας. Τα οποία φρόντισαν να μη καταδικάσουν κυβέρνηση - περιφέρεια – ΚΕΔΕ – ΠΕΔΑ.

 Αυτό που φαίνεται είναι πως κυβέρνηση και περιφέρεια, ΣΥΡΙΖΑ και Δύναμη Ζωής, προσμένουν, η ποικιλόμορφη πίεση που ασκείται στο δήμαρχο Άρη Βασιλόπουλο και τη πλειοψηφία, να αποδώσει καρπούς. Δηλαδή με πράξεις ο δήμος και η παράταξη να ακυρώσουν τον εαυτό τους και τις σχετικές προεκλογικές προγραμματικές δεσμεύσεις και εξαγγελίες τους. Και αυτό να εξασφαλίσει στη κυβέρνηση Τσίπρα και τη περιφέρεια Δούρου, τη πολιτική νομιμοποίηση που σφόδρα επιθυμούν για να εξυπηρετήσουν εκ του ασφαλούς τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Να μπορούν να πουν επιτέλους ότι προχωρούν αφού και ο δήμος συμφωνεί…
Γι΄ αυτό και η σιωπή τους σε όσα συμβαίνουν με το ξυλοδαρμό στελεχών της πλειοψηφίας έξω από τα δικαστήρια, γι΄ αυτό και οι πιέσεις που κατήγγειλε η ΛΑΕ.

Ας καταλάβουν όσοι από τους οπαδούς αλλά και  τους πολίτες παρακολουθούν τις εξελίξεις σχετικά με το ιδιωτικό γήπεδο Μελισσανίδη. Πως όσο έφταιγαν  η διαιτησία, η εγκληματική οργάνωση, οι προπονητές, τα διάφορα στελέχη της ΠΑΕ ΑΕΚ, οι παίχτες της και η κουτσή μαρία, για το αγωνιστικό κατάντημα της ΑΕΚ, άλλο τόσο φταίνε ο δήμος και οι κάτοικοι, για την απόλυτη αδυναμία των πανίσχυρων πολιτικά και  οικονομικά συμφερόντων να φτιάξουν το γήπεδο που υποσχέθηκαν".

Αν είχαν εξασφαλίσει την οικονομική δυνατότητα να προχωρήσουν στη κατασκευή της «Αγιά Σοφιάς», θα το είχαν κάνει προ πολλού. Η υπόθεση είναι ριμέικ της υπόθεσης Γρανίτσα. Κι αυτός έδειχνε τους κατοίκους και το δήμο ως υπεύθυνους για τις καθυστερήσεις, αλλά η ζωή απόδειξε πως δε βρήκε πρόθυμους επενδυτές. Όταν το πήραν χαμπάρι και οι οπαδοί, όπου φύγει φύγει… Στη πρωτότυπη ιστορία βέβαια, ο Γρανίτσας έκανε το «λάθος» να έχει με νόμο δυο μάλιστα οικοδομικές άδειες. Οπότε δε μπορούσε να είναι πειστικός για τόσο καιρό που είναι ο Μελισσανίδης, ο οποίος παριστάνει πως διαρκώς εμποδίζεται από άλλους.

Η ΑΕΚ μπορούσε να έχει αξιοπρεπέστατο γήπεδο στο οικόπεδο της εδώ και δυο χρόνια με τα 20.000.000 ευρώ της περιφέρειας, να στεγάζει όλα τα ερασιτεχνικά τμήματα της όπως συνέβαινε πάντα με το προηγούμενο, και να είχε άριστες σχέσεις με τους κατοίκους. Αλλά βεβαίως ένα τέτοιο γήπεδο θα ανήκε στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ και όχι σε ιδιώτη που θα το εκμεταλλευόταν ποικιλοτρόπως οικονομικά για 50 χρόνια.

Αφού όμως οι οπαδοί συνεπαίρνονται από τα επιχειρηματικά οράματα κυνηγών του κέρδους, θα περιμένουν πολλά χρόνια ακόμη για να δουν γήπεδο που κατά πάσα πιθανότητα δε θα είναι η «Αγιά Σοφιά», ούτε τίποτε φαραωνικό…

Τέλος θα ήθελα να πω, πως όσο πιο πολύ υποδεικνύονται εχθροί, τόσο πιο μακριά είναι η υλοποίηση του ονείρου τους. Κάποιος που πράγματι έχει τη πρόθεση να υλοποιήσει το επιχειρηματικό του σχέδιο, απλά το υλοποιεί. Δε λέει δε με αφήνει ο άλφα ή ο βήτα παράγοντας. Επομένως κινήσεις εντυπωσιασμού μπορούν να δουν, όπως η έκδοση οικοδομικής άδειας από μια αδύναμη κυβέρνηση, η είσοδος μηχανημάτων, κι άλλες εκσκαφές, να πέφτει και λίγο τσιμέντο. Γήπεδο σε λειτουργία όμως ας μη περιμένουν να δουν για πολλά χρόνια. Αυτά δε τα λέω τώρα, τα λέω χρόνια και δυστυχώς επαληθεύομαι!

Η τελευταία εκκρεμότητα που επηρεάζει την υλοποίηση του έργου, μπορεί να είναι η έγκριση της υψομετρικής μελέτης. 

Εδώ ακόμη με ευθύνη της ΑΕΚ δεν έχει συζητηθεί σε πρώτο βαθμό, η προσφυγή μελών της Ερασιτεχνικής για το ιδιοκτησιακό. 

Δεν έχει ακόμη εκδοθεί η απόφαση του ΣτΕ, σχετικά με το αίτημα απόρριψης της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. 

Η περιφέρεια της (α)Ρένας Δούρου δεν έχει εγκρίνει τις υπογειοποιήσεις, κι ούτε καν δεν έγραψε το κονδύλι για τα άλλα 20.000.000 ευρώ που χρειάζονται για να υλοποιηθούν. Δε μιλάμε για τις χρονοβόρες διαδικασίες που απαιτούνται αφού προηγηθούν αυτά για δημοπράτηση έργων και λοιπών εγκρίσεων κλπ. 

Και φυσικά δεν είναι μόνο αυτές οι εκκρεμότητες γιατί όποια πλευρά και να δικαιωθεί για το ιδιοκτησιακό, θα ακολουθήσει ένσταση από την άλλη για εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό. Αν το ΣτΕ αποδεχτεί την απόρριψη της ΜΠΕ, θα πρέπει να ακολουθήσει η ίδια χρονοβόρα διαδικασία με υποβολή νέας ΜΠΕ, διαβούλευση κλπ που επίσης μπορεί να προσβληθεί. 

Υπάρχουν απλήρωτα 4.000.000 ευρώ από τη περίοδο Γρανίτσα για το εγκληματικό γκρέμισμα του πρώην γηπέδου. Δικαιούχοι είναι όσοι είχαν αναλάβει το γκρέμισμα, το σκάψιμο, τα μπετά που έπεσαν τότε και δε πληρώθηκαν ποτέ ως σήμερα. Αυτοί έχουν έννομο κι εύλογο συμφέρο να ζητήσουν τα λεφτά τους, και να ζητήσουν το σταμάτημα των έργων αν δε πληρωθούν τα χρεωστούμενα. 

Υπάρχουν σειρά διοικητικών πράξεων που όλες μπορούν να προσβληθούν και αναμένεται να συμβεί, με ότι συνεπάγεται χρονικά αυτό. 

Χρειάζονται κι άλλες εγκρίσεις από το δήμο, όπως είναι η τροποποίηση του ρυμοτομικού.

Αλήθεια είναι βέβαια πως όλα αυτά και πολλά ακόμη εμπόδια που δεν αναφέραμε, υπάρχουν γιατί σχεδιάστηκε ένα γήπεδο – επιχείρηση κατά παρέκκλιση κάθε νόμου. Οι όποιες καθυστερήσεις εξυπηρετούν απόλυτα τη πλευρά που 4 χρόνια τώρα, εκτός από το δημόσιο που προσφέρεται να δαπανήσει προκλητικά τεράστια για την εποχή ποσά και τους οπαδούς υποχρεωτικά πληρώνουν μέσω των διαρκείας, δεν έχει βρει κανένα που να διατίθεται να ρίξει τα χρήματα του στο συγκεκριμένο επιχειρηματικό σχέδιο.Γι΄ αυτό και συστηματικά προβάλλονται και αξιοποιούνται ως δικαιολογίες, αφού χωρίς δράκο δεν υφίσταται παραμύθι...

Η συριζαία (α)Ρένα Δούρου λοιπόν που αποφάσισε να δώσει 150.000.000 ευρώ από φόρους των πολιτών στο ίδρυμα Νιάρχου, κι έχει αποφασίσει πάλι από φόρους πολιτών να δώσει 20.000.000 ευρώ για το γήπεδο Μελισσανίδη, και 7.000.000 για το γήπεδο Αλαφούζου, κι ετοιμάζεται να δώσει άλλα 20.000.000 ευρώ για τις υπογειοποιήσεις πέριξ του γηπέδου Μελισσανίδη, δε βρίσκει λεφτά για άνεργους, άστεγους, άπορους, πρόσφυγες και μετανάστες. Τα… κοινωνικά ευαίσθητα ΜΜΕ εύλογα εκφράζουν την αλληλεγγύη τους σε πολιτικούς και πολιτικές σα τις παραπάνω, διά της αποσιώπησης.

Κανείς δεν επισημαίνει πως ο ΟΠΑΠ όσο ήταν δημόσιος θα μπορούσε να είχε χρηματοδοτήσει ολόκληρη τη κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ. Ενός γηπέδου που βεβαίως θα κάλυπτε όλες τις ανάγκες των τμημάτων της ομάδας. Το οποίο δε θα ήταν ιδιωτικό και συνεπώς δε θα πρόσφερε κέρδη σε κανέναν ιδιώτη.

Αλλά αυτά έχουν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές, αυτά αρέσουν στην Ε.Ε. στο Δ.Ν.Τ. ταιριάζουν με την… εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, καθόλου δεν ενοχλούν την τρόικα ή κουαρτέτο ή θεσμούς. Για το λαουτζίκο που από κοινού με κυβερνήσεις και περιφέρειες καταδυναστεύουν πρέπει να φταίει ο δήμαρχος, η πλειοψηφία κι οι κάτοικοι… Είναι απαραίτητο συστατικό στοιχείο επιτυχίας για το πέρασμα των πολιτικών τους, τα θύματα τους να σφάζονται μεταξύ τους!



Ακολουθούν σε αναδημοσίευση από το aek365.com πρώτα η ανακοίνωση και μετά το εξώδικο στην υπάλληλο:


«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να συνεχίσει το άθλιο παιχνιδάκι του νεκροθάφτη των ονείρων μας»





Δυναμική ανακοίνωση από την Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών, που απέστειλε εξώδικο στην διεύθυνση τεχνικών θεμάτων του δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, με την οποία παράλληλα προαναγγέλλει ακόμα πιο ισχυρές… ρουκέτες

Δεν σταματάει σε ένα εξώδικο η κίνηση της Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών, «Άλλη Εντελώς Κατάσταση», αλλά θα υπάρχει και συνέχεια. Η «Αγια Σοφιά» δεν είναι απλά ένα γήπεδο. Είναι το όνειρό τους. Το όνειρο εκατομμυρίων ανθρώπων ανά τον κόσμο. Όπως και πάνω στην ανέγερσή της, έχουν επενδύσει κόπους μιας ζωής. Και θα κυνηγήσουν οποιονδήποτε σταθεί εμπόδιο τους. Αυτά αναφέρει και η ανακοίνωση που εξέδωσαν, με την οποία δικαιολογούν αρχικά τους λόγους που προέβησαν στην ενέργεια με το εξώδικο, αλλά προαναγγέλλοντας παράλληλα και πιο ισχυρές κινήσεις για το μέλλον.

Διαβάστε αναλυτικά:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

                                 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ -
                                    «Άλλη Εντελώς Κατάσταση»

Στο θλιβερό, και γεμάτο υποκρισία, κεφάλαιο της ανέγερσης του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια έχετε γνωρίσει κατά καιρούς κάμποσες κινήσεις… «αγανακτισμένων πολιτών».
Έχετε γνωρίσει, για παράδειγμα, «κινήσεις πολιτών», που θα… έπεφταν στη φωτιά για το πράσινο και τα 50 πεύκα του Αλσους. Ανάμεσα τους δε, υπήρξαν στο παρελθόν και "φυσιολάτρες" πολίτες - πολέμιοι του γηπέδου, που ανήκαν σε άλλους Δήμους, αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία. Η αγάπη για τα πεύκα δεν έχει (δημοτικά) σύνορα.

Σήμερα, λοιπόν, ήρθε η ώρα να γνωρίσετε και τη δικιά μας Ανεξάρτητη Κίνηση.  Είμαστε μια «Άλλη Εντελώς Κατάσταση» (έτσι  βαφτίσαμε τη δικιά μας κίνηση) όπως θα διαπιστώσουν σύντομα όλοι όσοι επιμένουν να κρατάνε τα όνειρα μας «θαμμένα» στο οικόπεδο του συλλόγου μας, για να χτίζουν εκεί πάνω πολιτικές καριέρες.

Η ονομασία της κίνησης μας δεν είναι τυχαία. Μας ενώνει η αγάπη μας για την ΑΕΚ και δεν το κρύβουμε, όπως κάνει, για παράδειγμα, ο Δήμαρχος από τον Πύργο της Ηλείας, ο οποίος σκοπίμως αποκρύπτει την ομάδα της αρεσκείας του.

Επίσης μας ενώνει η ιδέα της οικονομικής αναγέννησης όλης της περιοχής, η οποία και θα επέλθει μόνον εάν επιστρέψει η ΑΕΚ στα Ιερά Χώματά της και μας φέρει πίσω εκείνες τις αξέχαστες Κυριακές.  Θα είναι πολλές οι Κυριακές και οι Τετάρτες, που θα παίζει η ομάδα μας στο σπίτι της μέσα σε μια χρονιά και θα σφύζουν από ζωή οι τοπικές επιχειρήσεις. Καιρός να πάρει η μαστιζόμενη από την κρίση τοπική κοινωνία και πάλι τα πάνω της, σπάζοντας τα δεσμά της μιζέριας, που της έχουν φορέσει  οι… τοπικοί της άρχοντες! Από τον Πύργο της Ηλείας…

Όπως δεν κρύβουμε ότι μας ενώνει η αγάπη για την ΑΕΚ έτσι δεν θα κρύψουμε ότι η Ανεξάρτητη Κίνησή μας αποτελείται και από ανθρώπους που έχουν επενδύσει, μπροστά στην προοπτική της ανέγερσης του γηπέδου, το υστέρημα τους για τη δημιουργία μας επιχείρησης σε τούτη την περιοχή.
Νισάφι πια  οι ΡΩΠΟΠΕΡΠΕΡΗΘΡΕΣ του Δήμου μας οι οποίοι χοροπηδάνε ως στοιχειωμένοι μπαμπουίνοι του πάλε ποτέ Αλσους στις πλάτες μας.

Δεν θα επιτρέψουμε, λοιπόν, σε κανέναν να συνεχίσει αυτό το άθλιο παιχνιδάκι του νεκροθάφτη των ονείρων μας, μέσα κι έξω από το γήπεδο.

Η Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών, «Άλλη Εντελώς Κατάσταση», προχώρησε ήδη στην πρώτη της ενέργεια με την επίδοση  μιας εξώδικης δήλωσης - πρόσκλησης προς την διευθύντρια τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας, με κοινοποίηση σε Δήμαρχο, Αντιδήμαρχο, Υπουργείο Εσωτερικών, Περιφέρεια Αττικής και Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Εκεί ζητάμε να μας γίνει γνωστό: Πότε παραλήφθηκε και με ποιον αριθμό πρωτοκόλλου το από 19/10/2016 έγγραφο της Περιφέρειας Αττικής - Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης Προγραμματισμού και Υποδομών με θέμα την «Εγκριση και παραλαβή της μελέτης "Ταπείνωση και κάλυψη τμήματος οδού Πατριάρχου Κωνσταντίου στη Νέα Φιλαδέλφεια» καθώς και πότε η εκ του νόμου θα εκπληρώσει την υποχρέωση της υπογραφής της υψομετρικής μελέτης που αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο.

Αυτά για αρχή. Η συνέχεια προβλέπεται συναρπαστική… Γιατί η υπόθεση «Γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια» δεν περιορίζεται στα στενά σύνορα του Δήμου μας. Αφορά εκατομμύρια φιλάθλους της ΑΕΚ σε όλο τον πλανήτη, εκεί όπου όλοι ζουν κι αναπνέουν με την προοπτική της ανέγερσης της «Αγιάς Σοφιάς».

Το καλό το αφήσαμε για το τέλος. Η Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών  "Α.Ε.Κ." οργανώνεται με το βλέμμα στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Είναι καιρός να επιστρέψει ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας, σε αυθεντικούς Φιλαδελφειώτες-Χαλκηδονιώτες. Τους Πυργιώτες τους είδαμε και τους κρίναμε.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ ΜΟΝΟ ΑΡΧΗ.



Πρώτη «ρουκέτα» κατά του Δήμου για την Αγία Σοφιά




Αποφασισμένη η ΑΕΚ να... ταράξει στη νομιμότητα τον Βασιλόπουλο και τους υπαλλήλους του - Αρχή με εξώδικο που καλεί την διευθύντρια τεχνικών υπηρεσιών να πράξει το καθήκον της υπογράφοντας την υψομετρική μελέτη, συνεχεία με μηνύσεις και αγωγές από ανεξάρτητους πολίτες αλλά και την Δικέφαλος 1924 - Έλειπαν ο αντιδήμαρχος και η διευθύντρια τεχνικών υπηρεσιών, θυροκολλήθηκε το εξώδικο στο δημαρχείο

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας αγνοεί επιδεικτικά μέχρι τώρα τους νόμους και τις διαδικασίες και δεν προχωρά όπως έχει υποχρέωση (κάτι που ξεκαθάρισε και το Υπουργείο) στην έγκριση της υψομετρικής μελέτης, ώστε να εκδοθεί η άδεια για την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ. Και μια ομάδα οπαδών της Ένωσης – δημοτών της περιοχής, αποφάσισε να θέσει τους αρμόδιους προ των ευθυνών τους.

Με εξώδικο το οποίο υπογράφουν 21 φίλοι της Ένωσης, που «συστήνονται» ως ανεξάρτητη κίνηση πολιτών-δημοτών του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, απευθύνονται όχι στην πολιτική ηγεσία του Δήμου, αλλά στην διευθύντρια τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου, την οποία καλούν να τους απαντήσει εγγράφως εντός δύο ημερών πότε παρέλαβε την μελέτη από την Περιφέρεια Αττικής και πότε ολοκληρώνεται η προθεσμία που έχει για να την υπογράψει. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μελέτη έχει σταλεί στο δήμο από τις 19 Οκτωβρίου!!!

Της ξεκαθαρίζουν παράλληλα ότι σε περίπτωση που δεν το πράξει σκοπεύουν να κινηθούν νομικά εναντίον της, ασκώντας κάθε δυνατότητα που τους δίνει ο νόμος, καθώς αναλύουν εκτενώς τους λόγους για τους οποίους έχουν έννομο συμφέρον να κινήσουν την συγκεκριμένη διαδικασία.

Αξίζει να αναφερθεί πως το εξώδικο δεν παραδόθηκε ιδιοχείρως από τον δικαστικό κλητήρα, αλλά θυροκολλήθηκε στην πόρτα του δημαρχείου, καθώς ούτε η διευθύντρια επί των τεχνικών υπηρεσιών, ούτε ο αντιδήμαρχος τεχνικών επιτροπών, Θοδωρής Μανωλεδάκης, βρισκόντουσαν εκείνη την ώρα στο δημαρχείο για να το παραλάβουν. Παράλληλα, πλην του Δήμου, το εξώδικο έχει κοινοποιηθεί τόσο στην Περιφέρεια, όσο και στο αρμόδιο υπουργείο Π.Α.Π.ΕΝ.

Επίσης, θα πρέπει να σημειωθεί ότι νομικές κινήσεις κατά του Δήμου εξετάζει πολύ σοβαρά πλέον και η Δικέφαλος 1924.

Στο εξώδικο που εστάλη από τους οπαδούς της ΑΕΚ (τα ονόματα των οποίων έχει στη διάθεσή του το aek365 όπως και το όνομα της υπαλλήλου), αναφέρονται αναλυτικά τα εξής...

Αξιότιμη κυρία, σας αναφέρουμε τα κάτωθι...

1. Είμαστε ανεξάρτητη κίνηση πολιτών-δημοτών του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας η οποία επιθυμεί την έκδοση της οικοδομικής άδειας για την ανέγερση του Κέντρου Αθλητισμού Μνήμης και Πολιτισμού « Αγία Σοφία» εντός του ως άνω Δήμου.

2. Η πλειοψηφία των μελών μας δραστηριοποιείται οικονομικά στο Δήμο, έχοντας επενδύσει στη προσδοκία ανέγερσης του Κέντρου Αθλητισμού Μνήμης και Πολιτισμού « Αγία Σοφία». Επιπροσθέτως όλα τα μέλη της Κίνησης δραστηριοποιούνται πολιτικά και κοινωνικοηθικά στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας καθώς επίσης σας δηλώνουμε χωρίς φόβο και υποκρισία ότι η πλειονότητα των μελών της ανεξάρτητης αυτής κίνησης είναι φίλοι της ΑΕΚ, με αποτέλεσμα οιαδήποτε παράβαση ρητών Διοικητικών Κανόνων και Προθεσμιών για την ανέγερση ενός τόσο σημαντικού έργου να αντανακλάται εύλογα στη προσωπικότητα των μελών και αυτή ακολούθως να θίγεται.

3. Επειδή η ανεξάρτητη κίνηση πολιτών-δημοτών με βάση τα ανωτέρω εκτεθειμένα έχει απολύτως έννομο συμφέρον προς άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματος και προσφυγής στον φυσικό Δικαστή διότι το έννομο συμφέρον είναι έννοια γενική που δεν καθορίζεται ποτέ, πότε αυτό υφίσταται αλλά αντιθέτως θεμελιώνεται ως το δικονομικό ενδιαφέρον κάθε προσώπου για την πραγμάτωση του δικαίου σε κάθε έκφανση της προσωπικής, οικονομικής και επαγγελματικής του δραστηριότητας. ΜΠρΕβρ 163/1988, Δ20, 753.

Επιπροσθέτως το έννομο συμφέρον είναι το βιοτικό (έστω και μόνο ηθικό) συμφέρον που αναγνωρίζεται και προστατεύεται από το δίκαιο (Ι. Σπυριδάκης).

Επειδή η Διοικητική και Αστική Νομολογία προστατεύει τα συλλογικά αγαθά με τη διευρυμένη προϋπόθεση του εννόμου συμφέροντος, η οποία, διαμέσου του άρθρου 20 παρ. 1 του Συντάγματος και των προβλεπομένων διαδικασιών από την διοικητική και αστική δικονομική νομοθεσία, θέτει τα όρια και την έκταση της δυνατότητας πρόσβασης στη δικαιοσύνη. Η προστασία των συλλογικών αγαθών καθίσταται αποτελεσματική με την αυξανόμενη τάση διεύρυνσης του εννόμου συμφέροντος ως προϋπόθεσης του παραδεκτού των ενδίκων μέσων στη πολιτική και διοικητική δίκη.

Επειδή η προσβολή του έννομου συμφέροντος οιοδήποτε πολίτη γεννά υποχρέωση αποζημίωσης σύμφωνα με τις διατάξεις για τις αδικοπραξίες με σειρά διατάξεων (914, 46,57, 59,69, 902 Α.Κ. κτλ).

Ζητούμε να μας ενημερώσετε δια τα κάτωθι:

Α. Ποτέ παραλάβατε και με ποιον αριθμό πρωτόκολλου το από 19/10/2016 έγγραφο της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ -ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡ/ΜΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ με θέμα: Έγκριση και παραλαβή της μελέτης «Ταπείνωση και κάλυψη τμήματος οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου στη Νέα Φιλαδέλφεια»

Β. Ποτέ εσείς εκ του νόμου είστε υποχρεωμένη να υπογράψετε την υψομετρική μελέτη που αναφέρεται στο άνωθι αναφερόμενο έγγραφο.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ

Όπως προβείτε εντός δύο (2) ημερών από την επίδοση της εξώδικης δήλωσης - σε άμεση απάντηση των ανωτέρω ερωτήσεων-αιτημάτων.

Εφόσον το χρονικό διάστημα που ορίζει η νομοθεσία δια την έγκριση της υψομετρικής μελέτης έχει παρέλθει είτε από αμέλεια είτε από ενδεχόμενο δόλο να θεωρήσετε ως έχετε υποχρέωση την αιτούμενη από την Δικέφαλος ΑΕ υψομετρική άδεια που αναφέρεται ενδεικτικά στο ανωτέρω έγγραφο σας δηλώνουμε ότι προτιθέμεθα να ασκήσουμε στο ακέραιο άπαντα τα νόμιμα δικαιώματά μας ενώπιον των αρμοδίων Πολιτικών και Ποινικών Δικαστηρίων της χώρας.

Θα θέλαμε επίσης να σας παρακαλέσουμε και επουδενί να σας «απειλήσουμε», αλλά να σας επαναφέρουμε στην νόμιμη τάξη σαν αρμόδιος υπάλληλος του Δήμου μας, να μην παίρνετε θέση δια της μη υπογραφής σας την υψομετρική μελέτη, στη γνωστή σκοπούμενη και παράνομη αδιαλλαξία των πολιτικών προϊστάμενων σας διότι εγκυμονεί σοβαρό νομικό πρόβλημα για την υπαλληλική σας ιδιότητα αλλά και την εν γένη εξέλιξη σας.


3 σχόλια:

  1. Το πόσο άσχετος είσαι έχει αποδειχθεί απο τότε που δεν μπορούσες να υπολογίσεις ένα ποσοστό αύξησης μεταξύ 2 τιμών. Ουτε πράξη δημοτικού δηλαδή. Θα σταθώ σε 2 μπαρούφες, μόνο. Καταρχήν δεν μπορούν να διεκδικήσουν χρήματα όσοι τα έχασαν γιατί το έργο το ξεκινάει άλλη εταιρεία, ας τα βρούν απο τον Γρανίτσα. Είναι τόσο απλό που και σε παιδάκι 2 χρονών να το εξηγήσεις θα το καταλάβει. Επίσης τροποποίηση ρυμοτομικού απο το Δήμο δεν χρειάζεται ούτε στα όνειρα σας γιατί πραγματοποιήθηκε με το Νόμο του Ρυθμιστικού και επικυρώθηκε με την απόφαση του ΣτΕ. Είναι πιο στέρεο και απο την ίδια τη γή. Αυτά τα ολίγα και να ενημερώνεσαι καλύτερα.

    Οσον αφορά το κονδύλι έχει περάσει ήδη και στον προυπολογισμό του 2017 απο την Περιφέρεια ενώ η υπογειοποίηση εχει ήδη εγκεκριμένη προμελέτη. Η εγκριση της μελέτης είναι θέμα εβδομάδων και θα γίνει με το που πάρει η ΑΕΚ την άδεια.

    Για το αν είναι θνησιγενές ή όχι το κίνημα θα το δούμε σε 2 χρόνια όπου θα πάψει και η τελευταία καραμέλα οτι όποιος ασχολείται με το γήπεδο πατώνει. Πάντως οτι και να γίνει ο Βασιλόπουλος δεν θα είναι Δημαρχος. Η πόλη θα ξαναπεράσει στα χέρια γνήσιων απόγονων προσφύγων που τιμούν τις ρίζες τους, τα παντελόνια τους και κυρίως είναι ΑΕΚάρα. Περαστικά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΜΠΟΥΡΗ ΠΟΝΑΣ? ΓΑΜΙΕΤΑΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ (Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΟΥ ΚΑΙ Η ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ ΕΡΠΕΤΟ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το θαψες κάτω κάτω για να μην φαίνονται οι μπούρδες σου. Απενεργοποίησες και τα σχόλια στον τοίχο για να μην φαίνεται ποιός σχολιάζει και που. Τακτικές Γκαίμπελς τις λένε κάποιοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή