.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΧΩΡΗΤΗΡΙΟ – Ν.1. (ΠΕΡΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ)


Όταν έχεις μεγάλη ιδέα για τον εαυτό σου είναι σίγουρο ότι θα πέσεις σε λάθη. Τα οποία είτε θα πληρώσεις (όπως στην περίπτωση της Ερασιτεχνικής Α.Ε.Κ.) είτε δεν θα πληρώσεις καθόλου (όπως όταν απέναντι σου έχεις ένα κοπάδι γαύρους). Νομίζοντας ότι είσαι στο απυρόβλητο κάνεις τσαπατσούλικες δουλειές γιατί πιστεύεις ότι δεν θα δώσεις λογαριασμό σε κανέναν. Έλα όμως που πολλές φορές τα πράγματα δεν πάνε όπως τα υπολόγιζες. Τότε κυριολεκτικά τρέχεις και δεν φτάνεις. 

Από την άποψη αυτή η δίκη για την ακύρωση της Γ.Σ. (άρα και της απόφασης της) με την οποία εγκρίθηκε το παραχωρητήριο από την Ερασιτεχνική στην «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» είναι ενδεικτική του πόσο στραβά μπορούν να πάνε τα πράγματα και από κει που ήσουν «καβάλα στ’ άλογο» να βρεθείς υπόλογος. Να πρέπει να δώσεις λογαριασμό σ’ αυτούς που από ανάγκη κάποιες φορές συναναστρεφόσουν.

Αλλά γι’ αυτά θα έχουμε πολύ χρόνο τις επόμενες μέρες ν’ αναφερθούμε διεξοδικά σ’ οποιαδήποτε σημαντική παράμετρο της υπόθεσης. Σήμερα τόσο για λόγους επικαιρότητας όσο και για να μην σας πέσουν όλα μαζεμένα, θ’ αναφερθούμε όχι τόσο στο περιεχόμενο όσο στην αξία της κατάθεσης Αλεξίου ως μάρτυρα στο δικαστήριο. 

Ο λόγος επικαιρότητας είναι ότι σήμερα (7 Μάρτη 2017) το πρωί ο Αλεξίου θα εξετάσει στο Ειρηνοδικείο Αθηνών (πίσω από τον Άρειο Πάγο) δύο μάρτυρες. Από αυτούς ο πλέον σημαντικός (και γνωστός σ’ όλους μας) είναι το μέλος του Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής Σοφία Κάσκαρη.

Στο σημείο αυτό πρέπει να σημειώσουμε ότι η εξέταση μαρτύρων κατ’ αυτό τον τρόπο γίνεται μόνο σε υποθέσεις εργατικών διαφορών και όχι σε δίκες όπως αυτή για την ακύρωση της Γ.Σ. Σχετικά με την συγκεκριμένη δίκη η διαδικασία εξέτασης μάρτυρα είναι παράνομη και ως τέτοια θα προσβληθεί από τους αντίδικους. Συνεπώς και αυτές οι δύο καταθέσεις (όπως και αυτή του Αλεξίου) δεν θα ληφθούν υπ’ όψη από την Πρόεδρο του δικαστηρίου. Το πολύ-πολύ να θεωρηθούν κάτι σαν τεκμήρια (όπως όσα βεβαιώνονται με μια «υπεύθυνη δήλωση» με «γνήσιο υπογραφής»). Σε καμία όμως περίπτωση δεν είναι ισοδύναμες με μια κατάθεση μάρτυρα στον οποίο θέτει τις ερωτήσεις που κρίνει το δικαστήριο.

Πράγματι ο Αλεξίου κατάφερε την προηγούμενη Πέμπτη 2 Μάρτη 2017 να μας αφήσει για μια ακόμη φορά έκπληκτους με την ασχετοσύνη του. Κατέθεσε ως μάρτυρας την στιγμή που είναι «νόμιμος εκπρόσωπος» ενός από τους διάδικους (της Ερασιτεχνικής). Όταν μετά από υπόδειξη ενός εκ των δικηγόρων των εναγόντων (ο οποίος τον εξέταζε) κατάλαβε τι είχε κάνει το μόνο που κατάφερε ήταν να ψελλίσει ότι: «τότε δεν ήμουν (νόμιμος εκπρόσωπος)»

Η δικαιολογία αυτή ήταν ταυτόχρονα άχρηστη (εφ’ όσον τώρα που γίνεται η δίκη είναι εκπρόσωπος του Σωματείου) αλλά και ψευδής. Ψευδής γιατί από τις 29 Μάη 2014 ο Αλεξίου είναι Πρόεδρος και άρα εκπρόσωπος του Σωματείου. Συνεπώς κατά το κρίσιμο διάστημα το εκπροσωπούσε. Αρκετά όμως για σήμερα με την ασχετοσύνη ως δικηγόρου του Αλεξίου. Τις επόμενες μέρες θα έχουμε την ευκαιρία να γράψουμε περισσότερα και μάλιστα με αποδείξεις. Αποδείξεις τις οποίες μας παρέσχε πλουσιοπάροχα η πλευρά της «επίσημης Α.Ε.Κ.».

Κλείνουμε με μια αναφορά στην Σοφία Κάσκαρη. Μαθαίνουμε πως τελευταία έχει αποτραβηχτεί από την καθημερινότητα του Σωματείου. Η αιτία είναι (όπως άλλωστε παραδέχεται η ίδια) πως βρίσκεται στον 5ο μήνα της εγκυμοσύνης της. Εμείς από την πλευρά μας της ευχόμαστε «καλή λευτεριά και μ’ ένα πόνο». Επίσης την παροτρύνουμε ν’ ακούσει τον σύντροφο της και ν’ αποτραβηχτεί οριστικά από την Ερασιτεχνική, η οποία πράγματι δεν έχει να της προσφέρει κάτι (θετικό εννοείται) από ‘δω και πέρα. Ίσα-ίσα που όσο παραμένει στο Δ.Σ. του και ασχολείται μ’ αυτό τόσο αυξάνει ο κίνδυνος γι’ αυτή να έχει νομικά «τραβήγματα» στο μέλλον. Αν μη τι άλλο αυτό είναι σε θέση να το καταλάβει και μόνη της έχοντας θητεύσει τόσο καιρό δίπλα στον Αλεξίου. Έναν Αλεξίου ο οποίος χωρίς την Σοφία να τρέχει τα ζητήματα της Ερασιτεχνικής θα πρέπει να αισθάνεται χαμένος.   

Γι’ αυτό και εμείς ειλικρινά της ευχόμαστε «καλή λευτεριά» και στη συνέχεια και στην Ερασιτεχνική.

07 Μάρτη 2017
παρατηρητήριο.
πηγή: aekwatch.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου