.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Οπαδοί-«τίγρεις» σε ρόλο σερίφη

της Ντίνας Χαριτάτου

Από το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου, η Νέα Φιλαδέλφεια ζει ένα ακόμα επεισόδιο στο μακρόσυρτο σήριαλ που λέγεται γήπεδο Μελισσανίδη (ΑΕΚ). Τα γεγονότα έχουν ως εξής. Το Σάββατο 25/2, περίπου 50 οπαδοί της ΑΕΚ βανδάλισαν τους δύο αυτοδιαχειριζόμενους χώρους της πόλης, τη Στρούγκα και τη Λαϊκή Συνέλευση, καθώς και το δημαρχείο της, γεμίζοντάς τους με υβριστικά συνθήματα όπως «ΑΕΚ ή Φάπα», «ΑΚ47», «Βασιλόπουλε Φασίστα» κλπ., εντελώς ανενόχλητα και με πλήρη επαγγελματικό εξοπλισμό. Το πρωί της Καθαρής Δευτέρας 27/2, μια ομάδα αλληλέγγυων από την Στρούγκα καθάρισε το χώρο αλλά την ώρα που έφευγαν οι τελευταίοι, δέχτηκαν επίθεση από 50 περίπου οπαδούς που τους κυνήγησαν και ξαναέγραψαν τα σβησμένα συνθήματα. Από εκείνη τη στιγμή παραμένουν στον πεζοδρόμιο μπροστά από τους δύο αυτοδιαχειριζόμενους χώρους, απαγορεύοντας ουσιαστικά την πρόσβαση σε αυτούς. Δηλαδή έχουμε να κάνουμε με την απαγόρευση έκφρασης οποιασδήποτε γνώμης δεν αρέσει στον οπαδικό στρατό, αφού προφανώς ούτε η Στρούγκα ούτε η Λαϊκή Συνέλευση μπορούν να υπογράψουν τα έγγραφα που ζητάει η ΑΕΚ.


Ταυτόχρονα καλλιεργείται κλίμα τρομοκρατίας από τα οπαδικά σάιτ που καλούν σε διαρκή «ειρηνική» παρουσία προκειμένου να πιεστεί η δημοτική αρχή, ενώ ο τοπικός τύπος επαναφέρει από το παράθυρο την θεωρία των δύο άκρων καθώς μιλάει για παράνομες καταλήψεις, αναφερόμενος στους δύο αυτοδιαχειριζόμενους χώρους και παράνομες πράξεις από τη μεριά των οπαδών εξισώνοντας έτσι τον θύτη και το θύμα. Φυσικά, όπως ήταν αναμενόμενο να συμβεί, η «ειρηνική» παρουσία διακόπηκε από τον ξυλοδαρμό του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου της πόλης, Γιώργου Πάνου, από τους «φιλήσυχους» οπαδούς το μεσημέρι της Τετάρτης 1/3, γεγονός που οδήγησε στην αναβολή του δημοτικού συμβουλίου, αφού δεν υπήρχαν οι όροι για την ομαλή του συνεδρίαση.

Η Νέα Φιλαδέλφεια βρίσκεται τα τελευταία χρόνια υπό διαρκή πολιορκία από τα επιχειρηματικά συμφέροντα που επιδιώκουν –με πρόσχημα το γήπεδο και εκμεταλλευόμενα τα σύμβολα της ΑΕΚ– να αλώσουν την πόλη και να βάλουν χέρι στο άλσος της. Τα επεισόδια είναι συνεχή και περνούν από διάφορες φάσεις. Το μόνο σίγουρο είναι πως η όξυνση που πάντοτε προκαλείται από την πλευρά του υποκινούμενου οπαδικού στρατού, συμβαίνει σε συγκεκριμένες στιγμές. Το 2014 ήταν η αποτυχία να κερδίσει στις εκλογές τη δημοτική αρχή ο εκλεκτός της ΑΕΚ, παρ’ ότι είχε κατέβει με σημαία το γήπεδο. Τα επεισόδια εκείνης της περιόδου με προπηλακισμούς και ξύλο στην πρωτοβουλία κατοίκων που αντιδρούσε στα φαραωνικά επιχειρηματικά σχέδια και γενικευμένο κλίμα εκφοβισμού στην πόλη με αποκορύφωμα την προσπάθεια εισβολής στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο της Στρούγκας, έληξαν με το μεγαλύτερο συλλαλητήριο ενάντια στον φόβο και την τρομοκρατία που είχε δει ποτέ η Νέα Φιλαδέλφεια με πάνω από 2.000 ανθρώπους, με καθοριστική συμβολή των δυνάμεων της αναρχίας αλλά και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Πέρασε από τις απόπειρες παρεμπόδισης των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου με οργανωμένη παρέμβαση μερίδας οπαδών της ΑΕΚ, η οποία έληξε με την καταψήφιση από τη δημοτική πλειοψηφία της Περιβαλλοντικής Μελέτης της ΠΑΕ για το γήπεδο. Σήμερα, που η αμφισβήτηση στον μεγιστάνα αφανή ηγέτη φαίνεται πως αρχίζει να μεγαλώνει, καθώς γίνεται αντιληπτή η κοροϊδία προς τους φιλάθλους της ΑΕΚ, πρέπει να συμβεί κάτι που θα αναζωπυρώσει τη φιλολογία περί κακού δήμου που εμποδίζει να πραγματοποιηθεί ο πόθος του λαού της ΑΕΚ.

Αυτό πάντως που είναι άξιο απορίας είναι το εξής: Η ΑΕΚ που είναι μια από τις μεγαλύτερες ΠΑΕ της χώρας, με έναν από τους μεγαλύτερους επίσης επιχειρηματίες της χώρας στο πλάι της, με οικονομική και πολιτική εξουσία, με την Περιφέρεια Αττικής και το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με το μέρος της, νόμους με φωτογραφικές διατάξεις υπέρ της, δεν μπορεί να πραγματοποιήσει το σχέδιό της επειδή την εμποδίζει ένας δήμαρχος; Γιατί αυτή είναι η φιλολογία που προωθείται από όλα τα οπαδικά και μη σάιτ. Μάλλον το παραμύθι δεν έχει δράκο. Έχει τίγρη…

πηγή: prin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου