.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Βασιλόπουλος: «Οπαδοί με… καθοδήγηση πολιορκούν την πόλη εδώ και πέντε μέρες»


Ο Άρης Βασιλόπουλος κατήγγειλε τον προπηλακισμό του προέδρου του Δ.Σ, έκανε λόγο για κλίμα βίας με την συγκάλυψη της ΑΕΚ και υποστήριξε πως δεν ευθύνεται ο δήμος για τις καθυστερήσεις στο γήπεδο. 

Δηλώσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» έκανε ο Άρης Βασιλόπουλος. Ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας κατήγγειλε τον προπηλακισμό του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, Γιώργου Πάνου, ενώ έκανε λόγο για κλίμα βίας που επικρατεί στην πόλη από οπαδούς με την συγκάλυψη της ΠΑΕ ΑΕΚ. Τέλος όσον αφορά τις καθυστερήσεις του γηπέδου, υποστήριξε πως η δημοτική Αρχή δεν φέρει ευθύνες.

Αναλυτικά:


«Ποτέ δεν είπαμε πως δεν θέλουμε το γήπεδο. Από το 2010 έχουμε ένα πρόγραμμα που λέμε "ναι" στο γήπεδο της ΑΕΚ, έχουμε βάλει κάποιες συγκεκριμένες προϋποθέσεις και ζητάμε κάποια πράγματα από την Πολιτεία, που δεν έχουν ικανοποιηθεί, ούτε ένα από αυτά.
Αυτή τη στιγμή δεν προκύπτει κάποιο ζήτημα σχετικά με την άποψή μας για το γήπεδο. Ο Δήμος έχει ελάχιστες ως καθόλου αρμοδιότητες σε σχέση με το σχέδιο του γηπέδου. Το θέμα έχει να κάνει με τις υψομετρικές μελέτες, όπου κατηγορούμαστε αδίκως για μία διαδικασία που δεν ευθυνόμαστε εμείς και το έχουμε καταστήσει σαφές».


Για το περιστατικό του ξυλοδαρμού, τόνισε: «Γύρω στις 12.00, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, ο οποίος είχε επισκεφτεί το δημαρχείο (που είναι περικυκλωμένο από ομάδες) έφυγε. Στην αριστερή πλευρά του δημαρχείου είχε παρκάρει το αυτοκίνητό του, δεν μπορούσε να προσεγγίσει εκεί, έφυγε πηγαίνοντας προς το κέντρο, την πλατεία. Στα 20 μέτρα αντιλαμβάνεται πως τον έχουν ακολουθήσει κάποιοι, βάζει τα πόδια και πάει σε ένα μαγαζί ακριβώς απάνω στην πλατεία ... είναι σίγουρο ότι υπάρχει υλικό που έχει καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας ... έχουμε ήδη ενημερώσει την ΕΛΑΣ.

Μπήκε μέσα θεωρώντας πως είναι σε πιο ασφαλή χώρο και δέκα άτομα αρχίζουν και τον χτυπούν με επαγγελματικό τρόπο, γονατιές, αγκωνιές στα πλευρά, ο άνθρωπος βρέθηκε κυνηγημένος, μέχρι να φτάσει στο σπίτι του στη Χαλκηδόνα, πανικόβλητος.

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται όλα αυτά τα γεγονότα. Το περίεργο είναι ότι έχουν όχι απλώς συγκάλυψη, έχουν την συγκάλυψη της επίσημης ΠΑΕ. Τον Δεκέμβριο υπήρχε ένα δικαστήριο πάλι για ξυλοδαρμούς, τα Θεοφάνια του 2015 και αμέσως μετά ξυλοκοπήθηκαν δημοτικοί σύμβουλοι, τους είχε στηθεί καρτέρι έξω από το δικαστήριο. Αντί να καταδικάσει αυτά τα γεγονότα η ΠΑΕ, βγαίνει και λέει ότι είναι "αποκυήματα φαντασίας", ενώ όλο το κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας βιώνει μία τέτοια κατάσταση. Αυτό το πράγμα δεν είναι προς το συμφέρον της ΑΕΚ και της πρόθεσής της να χτίσει γήπεδο, όταν ο κόσμος γίνεται μάρτυρας τέτοιων επικίνδυνων γεγονότων για την ασφάλειά του».

Σχολιάζοντας την άποψη ότι οι ΠΑΕ προσπαθούν να κρύψουν τις δικές τους οικονομικές αστοχίες και να τα φορτώσουν αλλού: «Είναι μία εικασία πολύ σοβαρή, υπάρχουν ενδείξεις ... απλώς έχουμε την αίσθηση ότι κάθε φορά που δημιουργείται τέτοιο κλίμα βίας "στα καλά καθούμενα", κάθε φορά που υπάρχει δυσκολία σε άλλο επίπεδο, οικονομικό ή θεσμικό, πάντα βρίσκεται ο ένοχος, έχει φωτογραφηθεί, στοχοποιηθεί. Είμαι εγώ, είναι οι δημοτικοί μου σύμβουλοι, οι κακοί που δεν θέλουμε το γήπεδο.

Η εκκρεμότητα είναι η υψομετρική μελέτη, η έγκριση που θα σταλεί στην Περιφέρεια όσον αφορά την υπογειοποίηση. Εάν έρχονταν για έναν δρόμο σταθερό, που δεν θα μεταβληθεί, και ζητούσαν υψόμετρα, ο Δήμος θα τους τα έδινε σε τρεις ημέρες. Όταν έρχονται και ζητούν υψόμετρα του δρόμου μπροστά από το οικόπεδο που είναι δημόσιος, ανήκει στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας, πρέπει να υπάρχουν μελέτες που να είναι εγκεκριμένες. Αυτό δεν έχουμε. Ο Δήμος ζητάει κάποια πράγματα, κάποιες παρατηρήσεις της τεχνικής υπηρεσίας να διορθωθούν, που δεν είναι και πολύ χρονοβόρες. Από εκεί και πέρα χρειάζονται εγκεκριμένες μελέτες, αυτή τη στιγμή εγκεκριμένη μελέτη δεν υπάρχει, αυτό είναι το ζήτημα.

Θέλω να είμαι σαφής, αυτό δεν αφορά τους φιλάθλους της ΑΕΚ που στην συντριπτική τους πλειοψηφία ούτε εμείς έχουμε μαζί τους ούτε αυτοί έχουν κάποιο πρόβλημα. Μιλάμε για μία μικρή μερίδα οπαδών ή φερόμενων ως οπαδών ... με καθοδήγηση, με εντολές που δίνονταν από συγκεκριμένο μαγαζί, όπου ήταν συγκεκριμένος άνθρωπος, έχουμε φωτογραφικό υλικό για όλα αυτά. Έχουν πολιορκήσει την πόλη εδώ και πέντε ημέρες». 


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου