.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος Στρούγκα: Ούτε βήμα πίσω, Εμπρός για την τελική νίκη!



Ούτε βήμα πίσω, Εμπρός για την τελική νίκη!

Την επόμενη μέρα μετά τους βανδαλισμούς του Σαββάτου, γράφαμε στην πρώτη μας ανακοίνωση: «Δεν έχουμε καμιά αμφιβολία πως τα βαμμένα με κιτρινόμαυρο χρώμα ρολά της Στρούγκας, τα συνθήματα “όλο το άλσος γήπεδο” και οι υπόλοιποι βανδαλισμοί είναι μόνο η πρώτη πράξη για τα όσα πρόκειται να ακολουθήσουν τις επόμενες μέρες. Μας έχουν προειδοποιήσει άλλωστε από την προηγούμενη βδομάδα οι υπαλληλικές ιστοσελίδες και εφημερίδες για τις… “ειρηνικές συγκεντρώσεις” που έρχονται. Δεν περιμέναμε άλλωστε τη χθεσινή επίθεση για να μάθουμε πως είμαστε στοχοποιημένοι τόσο ως χώρος όσο και σε προσωπικό επίπεδο».

Τα γεγονότα δεν άργησαν να μας επιβεβαιώσουν. Μόλις δύο μέρες μετά, την Καθαρά Δευτέρα, ακολούθησαν νέοι βανδαλισμοί και τραμπούκικες επιθέσεις σε συντρόφισσες και συντρόφους που μόλις είχαν καθαρίσει και τακτοποιήσει την πρόσοψη της κατάληψης και εκείνη την ώρα αποχωρούσαν, κρατώντας σε ομηρία δύο συντρόφισσες που είχαν παραμείνει στο χώρο.



Από εκείνη την ώρα και καθημερινά, η γειτονιά μας βρίσκεται σε πολιορκία από τον οπαδικό στρατό του Μελισσανίδη, ενώ χθες ξυλοκοπήθηκε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και αναβλήθηκε το δημοτικό συμβούλιο «μέχρι να διασφαλιστούν συνθήκες ομαλότητας στην πόλη από τα αρμόδια όργανα της πολιτείας», όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου του δήμου, που αναφέρεται σε «δεδομένη αδυναμία προστασίας των αιρετών των οποίων η σωματική ακεραιότητα απειλείται».

Γνωρίζουν πολύ καλά πως το επενδυτικό σχέδιο της «Δικέφαλος 1924 ΑΕ» δεν έχει καμιά κοινωνική νομιμοποίηση από το λαό της Νέας Φιάδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας και γι' αυτό επιχειρούν με το νόμο της μαφίας να επιβάλουν άκρα του τάφου σιωπή στην πόλη μας.
Δεν πρόκειται όμως να το καταφέρουν, όσο αίμα κι αν τρέξει, όσα κεφάλια κι αν ανοίξουν.
Μαζί με όλες τις αγωνιστικές δυνάμεις της πόλης και τις συλλογικότητες του κινήματος θα δώσουμε κι αυτή τη φορά τον αγώνα της υπεράσπισης της πόλης και του άλσους, στα χνάρια του μεγάλου αγώνα του 2014, χτίζοντας ένα ευρύ ενωτικό μέτωπο πάλης ενάντια στα επιχειρηματικά συμφέροντα του Μελισσανίδη. Και θα νικήσουμε!

Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος Στρούγκα

Κατάληψη Στρούγκα
Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος
Δεκελείας 116, Νέα Φιλαδέλφεια
http://strouga.espivblogs.net

2 σχόλια:

  1. Τελικά θα αποφασίτε; Τις έπιασαν όμηρους ή όχι; Επίσης θα μας πείτε για την απαλλοτρίωση που πληρώνει ο Δήμος για χατίρι σας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελικά οι κοπέλες ήταν όμηροι ή όχι; Γιατί καποιος τους είδε να βγάζουν φωτογραφίες με τους οπαδούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή