.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Πλατιά αλληλεγγύη στην Κατάληψη «Στρούγκα»: Κυβέρνηση και τραμπούκοι χέρι-χέρι ενάντια στον κόσμο του αγώνα

Για μια ακόμα φορά, αποκαλύφθηκε η στενή συνεργασία ανάμεσα στη συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και τον μεγαλοκαπιταλιστή Δ. Μελισσανίδη, που προσπαθεί να τρομοκρατήσει τον κόσμο της Νέας Φιλαδέλφειας που αντιστέκεται στα καταστροφικά του σχέδια. Αυτή τη φορά η συνεργασία δεν είχε τη μορφή μυστικών συναντήσεων ανάμεσα στον μεγαλοκαπιταλιστή και σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τη μορφή της ανοιχτής κρατικής καταστολής του κινήματος αντίστασης. Την ώρα που τα ΜΑΤ παρατάσσονταν στην είσοδο της Νέας Φιλαδέλφειας, φράζοντας το στενό γεφυράκι απ' όπου θα περνούσε η πορεία αλληλεγγύης στην Κατάληψη «Στρούγκα» και απαγορεύοντας στην πορεία να προχωρήσει και να φτάσει στον προορισμό της, μια δράκα μπράβοι αλώνιζαν ανενόχλητοι στη λεωφόρο Δεκελείας, από το ύψος του δημαρχείου και της «Στρούγκας» μέχρι το σημείο που είχαν παραταχθεί οι κλούβες και τα ΜΑΤ, χαριεντίζονταν με τα ΜΑΤ και ασχημονούσαν, δείχνοντας ότι «το κράτος είναι το αφεντικό τους», με όργανά του από τη μια την αστυνομία και από την άλλη τη δική τους συμμορία.


Η συγκυβέρνηση των Τσιπροκαμμένων έκανε αυτό που δεν τόλμησε να κάνει η συγκυβέρνηση των Σαμαροβενιζέλων τον Ιούλη του 2014. Τότε, η πορεία αλληλεγγύης στη «Στρούγκα», που είχε και πάλι δεχτεί την επίθεση των μπράβων, μπήκε κανονικά στη Νέα Φιλαδέλφεια, διέσχισε την κεντρική της λεωφόρο και έφτασε στον προορισμό της, την πλατεία Πατριάρχου. Τα ΜΑΤ μπήκαν ανάμεσα στους διαδηλωτές και στους λίγους χούλιγκαν που μαζεύτηκαν πολύ πάνω από το ύψος της «Στρούγκας», δημιουργώντας μια νεκρή ζώνη. Στην πραγματικότητα, προστάτεψαν τους θρασύδειλους από την οργή των διαδηλωτών. Τη διαδήλωση πάντως, ούτε την απαγόρευσαν ούτε την κατέστειλαν. Την άφησαν να εξελιχθεί κανονικά, φτάνοντας συγκροτημένα στον προορισμό της και αποχωρώντας επίσης συγκροτημένα από τη Νέα Φιλαδέλφεια. Τώρα, η διαδήλωση χιλίων (και βάλε) διαδηλωτών αποκλείστηκε στο τέλος της οδού Χαλκίδος και δεν της επιτράπηκε να μπει στη Νέα Χαλκηδόνα, ενώ οι χούλιγκαν σουλατσάριζαν ανενόχλητοι πίσω από τις πλάτες των ΜΑΤ, που τους προστάτευαν. Την προηγούμενη Κυριακή, ένα εμφανώς μικρότερο συλλαλητήριο των χούλιγκαν επιτράπηκε να διεξαχθεί κανονικά έξω από το δημαρχείο. Δεν υπήρξε κάλεσμα για αντισυγκέντρωση, ενώ τα ΜΑΤ ήταν κρυμμένα στα στενά. Οι ύβρεις και οι κάθε είδους ασχήμιες τους καταγράφηκαν με καμάρι από τα «ουγκ» Μέσα.



Ξεπέρασε τον εαυτό της η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, κατρακυλώντας σ' έναν κατήφορο αντιδημοκρατισμού και βυθιζόμενη σ' ένα κατασταλτικό ντελίριο. Ο στόχος είναι να σωπάσει κάθε φωνή καταγγελίας, να κατασταλεί κάθε δύναμη αντίστασης, για να μπορέσει στη συνέχεια να ολοκληρώσει το «σκάνδαλο Μελισσανίδη», που άρχισαν οι Σαμαροβενιζέλοι. Είναι φανερό πως ο ΣΥΡΙΖΑ φέρει βαρέως το γεγονός ότι η αντίσταση, που ξεκίνησε το 2014 από τη «Στρούγκα», τον ανάγκασε τότε να βάλει την ουρά στα σκέλια και να υπαναχωρήσει από τη μυστική συμφωνία που οι Φλαμπουράρης-Στρατούλης είχαν κλείσει στα γραφεία του ομίλου Μελισσανίδη.

Γελιούνται, όμως. Ούτε οι μπράβοι της καπιταλιστικής μαφίας ούτε οι ένστολοι μπράβοι του αστικού κράτους μπορούν να κάμψουν τον αγώνα για την υπεράσπιση του Αλσους, για την υπεράσπιση της ίδιας της ζωής. Μπορεί να κερδίσουν τη μια ή την άλλη μάχη, όμως τον πόλεμο θα τον χάσουν. Αλλωστε, τον χάνουν μέχρι στιγμής, παρά το γενικότερο «κάθισμα» του λαϊκού κινήματος και παρά τις τεράστιες πιέσεις που ασκούν.

Από τότε που οι μπράβοι εγκαταστάθηκαν και πάλι στο κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας, αποκλείοντας τη «Στρούγκα» και τη διπλανή Λαϊκή Συνέλευση, έχει γίνει φανερό ότι κινούνται με την πλήρη προστασία του κρατικού μηχανισμού, τον οποίο διοικεί η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Ο κόσμος της περιοχής «βράζει» εναντίον τους. Και η οργή ενάντια στο «γήπεδο του Μελισσανίδη» μεγαλώνει, καθώς όλοι αντιλαμβάνονται τι έχουν να «τραβήξουν» έτσι και το αληταριό τους καθήσει μόνιμα στο σβέρκο. Πέρα από τις εκδηλώσεις αλληλεγγύης του αντικαπιταλιστικού κινήματος προς τη «Στρούγκα», πρέπει ν' αρχίσει να «μιλάει» ο κόσμος της Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, μιας περιοχής με δημοκρατική και αριστερή παράδοση. Μόνο άμα σπάσει ο φόβος θα παραμεριστούν και εκείνοι που κάνουν μικροπολιτικά παιχνίδια με τους «ούγκανους».


ΚΟΝΤΡΑ: ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 18 ΜΑΡΤΗ

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΦΥΛΛΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
Από τη Νέα Φιλαδέλφεια μέχρι τον Προμπονά: Το δίδυμο σχέδιο του Μελισσανίδη
«Σύστημα Μελισσανίδη»: Κρυμμένα μυστικά και ψέματα

πηγή: eksegersi.gr

2 σχόλια:

  1. καμπουρη να εισαι σιγουρος οτι το ξυλο που ζητας να φας για να σε κανουμε ηρωα δεν προκειται να το φας.αυτα τα κανουν τα συντροφια σου με τα ροπαλα και τις μολοτωφ.για τις βρισιες και τις συκοφαντιες σου θα φροντισουμε να φας τοσες αγωγες και μηνυσεις που δεν θα εχεις να αγορασεις ουτε τσιχλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1000 atoma leei xthes eno to indymedia milaei gia 300-400.kai thn kyriakh eimastan leei ligoteroi apo toys xthesinoys ths antarsya.pas kala re pappou?

    ΑπάντησηΔιαγραφή