.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2017

Γήπεδο Μελισσανίδη (ΑΕΚ): Πολιορκία, ξύλο, μετά τι;


Το δημαρχείο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας το βράδυ της Τρίτης, μετά από αγώνα μπάσκετ της ΑΕΚ. Γράφτηκαν ξανά συνθήματα κατά του δημάρχου και το γνωστό «ΑΕΚ, θρησκεία, τρομοκρατία»
«Κατηφόρισα τη Δεκελείας. Κατάλαβα ότι με ακολουθούν. Με πλησίασαν. Με χτύπησαν στα πλευρά και με βρίζανε. Να γυρίσω στο δημαρχείο δεν γινόταν γιατί ήταν πολλοί συγκεντρωμένοι απέξω. Μπήκα στα “Εβερεστ”. Με βρήκαν άλλοι 3-4, σύνολο 7-8, και με χτυπούσαν με μπουνιές και κλοτσιές στα πλευρά. Κατάλαβα ότι δεν είχα περιθώριο και άρχισα να τρέχω. 

Γιώργος Πάνος Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας

 

«Η πόλη είναι σε πολιορκία. Η δημοκρατία θα μπει στον γύψο; Ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο;» Εύλογα ερωτήματα διατυπώνει στην «Εφ.Συν.» ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Γ. Πάνος, ο οποίος χθες ξυλοκοπήθηκε από φερόμενους ως οπαδούς της ΑΕΚ.

Βγήκε από το δημαρχείο περίπου στις 14.00, όπου για ακόμη μία μέρα είχαν συγκεντρωθεί οπαδοί. Η μαρτυρία του, συγκλονιστική:

«Κατηφόρισα τη Δεκελείας. Κατάλαβα ότι με ακολουθούν. Με πλησίασαν. Με χτύπησαν στα πλευρά και με βρίζανε. Να γυρίσω στο δημαρχείο δεν γινόταν γιατί ήταν πολλοί συγκεντρωμένοι απέξω. Μπήκα στα “Εβερεστ”. Με βρήκαν άλλοι 3-4, σύνολο 7-8, και με χτυπούσαν με μπουνιές και κλοτσιές στα πλευρά. Κατάλαβα ότι δεν είχα περιθώριο και άρχισα να τρέχω. 

»Με κυνήγησαν για 400-500 μέτρα. Πρέπει να είμαι ο 5ος ή 6ος που ξυλοκοπείται, όχι αιρετός, πολίτης. Οποιος κοντοσταθεί και πει διαφορετική άποψη (σ.σ. για το θέμα του γηπέδου), τρώει ξύλο. Πήγα στον διοικητή του αστυνομικού τμήματος και μου είπε: “Σε είδα που σε κυνήγαγαν οι ΑΕΚτζήδες, έδωσα εντολή σε ένα περιπολικό να έρθει να σε σώσει, αλλά δεν πρόλαβε γιατί είχε κίνηση”».

Τα λόγια του κ. Πάνου αποτυπώνουν το γενικότερο κλίμα τις τελευταίες ημέρες στο κέντρο της Φιλαδέλφειας, όπου έχει εδραιωθεί μια κατάσταση που δεν φαίνεται να βαίνει προς εκτόνωση.

Βανδαλισμοί στο Δημαρχείο

Αντιθέτως, όπως περιγράφουν μέλη της δημοτικής αρχής (η ανωνυμία τους τηρείται για ευνόητους λόγους), έχουν απειληθεί συγγενικά τους πρόσωπα, υπάλληλοι είναι φοβισμένοι, αιρετοί δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν στην πόλη καθώς υπάρχουν οπαδοί που διασκορπίζονται σε στενά τραμπουκίζοντας.

«Ακούμε απειλές όπως “θα βρεθείτε σε κάνα χαντάκι”, “ξέρουμε πού μένετε”, “ή υπογράφετε ή θα πεθάνετε”, ένα αίτημα που στην ουσία δεν υφίσταται, καθώς περιμένουν από εμάς να υπογράψουμε ένα φανταστικό χαρτί» περιγράφουν, τη στιγμή που ο δήμος με ανακοίνωσή του καταγγέλλει ότι το κλίμα βίας και τρομοκρατίας των ημερών έχει επικρατήσει «υπό την ανοχή της πολιτείας, την κάλυψη της ΠΑΕ ΑΕΚ και τη συγκάλυψη αρκετών ΜΜΕ».

Απούσα η Αστυνομία

Δημαρχείο Νέας Φιλαδέλφειας

Καταγγέλλοντας την Αστυνομία και το υπουργείο Δικαιοσύνης για τη στήριξή τους, μέσω της απουσίας τους, στα όσα διαδραματίζονται στην πόλη, ο κ. Πάνος προειδοποιεί: «Αν αφήνετε ανθρώπους να τρώνε ξύλο, θα τρώτε στη συνέχεια και εσείς. Μη νομίζετε ότι θα γλιτώσει κανείς από αυτόν τον πόλεμο».

Σύμφωνα με στελέχη της, η δημοτική αρχή έχει απευθυνθεί επανειλημμένα για τα περιστατικά των ημερών στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκα, αλλά χωρίς ανταπόκριση.

Θα παραμείνει άραγε η κατάσταση ως έχει, με τους θεσμούς της πολιτείας να κλείνουν αυτιά και μάτια στα όσα καταγγέλλονται αφήνοντας ανθρώπους απροστάτευτους;

Το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο ακυρώθηκε λόγω της αδυναμίας προστασίας των αιρετών. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου μάς δηλώνει ότι δεν θα συγκαλέσει νέο συμβούλιο χωρίς την παρουσία εισαγγελέα. Θα αφεθεί μπλοκαρισμένη η λειτουργία της πόλης εις βάρος χιλιάδων δημοτών;

Στο μεταξύ, σε ανοιχτή συνέλευση καλεί σήμερα (19.00, Πολυτεχνείο) ο αυτοδιαχειριζόμενος κοινωνικός χώρος «Στρούγκα». Πρόκειται για συνέχεια προηγούμενης συζήτησης, που ξεκίνησε την περασμένη Τρίτη, με αφορμή τις επιθέσεις στον χώρο το Σάββατο και τη Δευτέρα.

Σκοπός, η «οργάνωση άμεσης και μαχητικής απάντησης του κινήματος απέναντι στους νέους βανδαλισμούς στην κατάληψη και στις τραμπούκικες επιθέσεις του οπαδικού στρατού του Μελισσανίδη» αναφέρει ανακοίνωση, ενημερώνοντας ότι η κεντρική στόχευση της πρώτης συνέλευσης «επικεντρώθηκε στο να δοθεί μια άμεση απάντηση στην άγρια επέλαση του κεφαλαίου και τις εμπροσθοφυλακές του στη γειτονιά μας, αντάξια σε πολιτική αποτελεσματικότητα και μαχητική αγωνιστική παρουσία εκείνης της 3ης Ιούλη 2014, της μεγαλύτερης διαδήλωσης που γνώρισε ποτέ η πόλη της Νέας Φιλαδέλφειας».

πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου