.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017

Ριζοσπάστης – Τόσα πολλά ψέματα σε τόσο λίγες λέξεις

Κομματική και πολιτική εμπάθεια εκτός ορίων!!!
 
Π.Ε.Ν.Ε.Ν.

Στον «Ριζοσπάστη» στις 9/3/2017 δημοσιεύτηκε σχόλιο στην στήλη «Από μέρα σε μέρα» με τίτλο «Μοιράζονται τις ίδιες αγωνίες» το οποίο αφορούσε την Ημερίδα της ΠΕΝΕΝ η οποία έγινε στις 4/3/2017 με αντικείμενο την ασυδοσία του μεγάλου εφοπλιστικού κεφαλαίου στην ποντοπόρο ναυτιλία.

Πρόκειται για ένα άθλιο γκεμπελίστικης έμπνευσης και αντίληψης λιβελογράφημα που ωχριά μπροστά του και η πιο ακραία μορφή κιτρινισμού και παραπληροφόρησης του αστικού τύπου ο οποίος έχει στο στόχαστρό του την πρωτοπόρα δράση της ΠΕΝΕΝ όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Για να γίνουμε πιο αναλυτικοί:


Στο δημοσίευμα αυτό φέρεται ότι η ΠΕΝΕΝ διοργάνωσε ημερίδα σε πολυτελές ξενοδοχείο.

Το πολυτελές ξενοδοχείο είναι τριών αστέρων στο κέντρο του Πειραιά και η ΠΕΝΕΝ χρησιμοποίησε την αίθουσα εκδηλώσεων και μόνο. Προφανώς είναι πολύ υποδεέστερο του σαλονιού που μίλησε πρόσφατα ο Γ.Γ του ΚΚΕ στο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «ΕΛΥΡΟΣ» της ΑΝΕΚ στις 8/12/2017 και ο οποίος βιάστηκε πολύ να κηρύξει το τέλος της μεγάλης απεργιακής κινητοποίησης η οποία ενώ ήταν σε πλήρη εξέλιξη και με προοπτική κλιμάκωσης και συνέχισης, ο ίδιος μιλούσε για παρακαταθήκη αυτού του αγώνα!!!

Οι Ναυτεργάτες τον διέψευσαν, τόσο τον ίδιο όσο και τα κομματικά στελέχη στο ν.σ.κ που θεώρησαν ότι η απεργία θα τέλειωνε!!

Η θέση της ΠΕΝΕΝ για συνέχιση με νέα 48ωρη απέδειξε πόσο κοντά ήταν και είναι στις διαθέσεις του Ναυτεργατικού κόσμου και πόσο μακριά βρίσκονται τα στελέχη του ΚΚΕ στο ν.σ.κ τα οποία προφανώς ενημέρωσαν τον κ. Κουτσούμπα ότι η απεργία τερματίζεται εντός της ίδιας ημέρας!!

Ο «Ριζοσπάστης» προφανώς στο πλαίσιο της «αντικειμενικής ενημέρωσης» επί σειρά ετών αποσιωπά πλήρως την δράση και τους αγώνες της ΠΕΝΕΝ και έχει συμπεριλάβει το ιστορικό μας Σωματείο το οποίο είναι στην πρωτοπορία των αγώνων του εργατικού και Ναυτεργατικού κινήματος στην BlackList και για τον λόγο αυτό οι αναγνώστες της εφημερίδας δεν γνωρίζουν ότι τους τελευταίους μήνες έχει εξαπολυθεί μια άνευ προηγουμένου επίθεση από το μεγάλο εφοπλιστικό κεφάλαιο που έχει στοχοποιήσει τον αγώνα της ΠΕΝΕΝ και την θεωρεί ως μοναδικό εμπόδιο για την υλοποίηση των αντεργατικών του επιλογών και ότι σε συνεργασία με την κυβέρνηση επιδιώκουν το τσάκισμα και την συντριβή των εργασιακών σχέσεων και των ΣΣΕ. Ότι τον κομματικό συνδικαλισμό τον αφήνουν στο απυρόβλητο και ποικιλοτρόπως τον στηρίζουν μέσω γενναίων χορηγιών και οι δυνάμεις αυτές έχουν άτυπα «υπογράψει» εργασιακή ειρήνη με το κομπραδόρικο εφοπλιστικό κεφάλαιο αφού επί δεκαετίες εκεί που έχουν το 95% του κλάδου τους (ΠΕΜΕΝ) δεν έχουν πραγματοποιήσει την παραμικρή αγωνιστική κινητοποίηση και δράση, διαμορφώνοντας μια ιδιότυπη σχέση ταξικής συνεργασίας και αφήνοντας στο απυρόβλητο την ασυδοσία του εφοπλιστικού κεφαλαίου την οποία υποτίθεται παλεύουν με άσφαιρα όμως πυρά μέσω σχετικών ανακοινώσεων και μόνο!!!

Αντίθετα με τα ασύστολα ψεύδη του «Ριζοσπάστη», όχι μόνο δεν προσκλήθηκαν οι εφοπλιστές αλλά μόνο το σύνθημα του πανό να δημοσίευε η εφημερίδα, οι αναγνώστες του «Ριζοσπάστη» θα διαμόρφωναν σαφή εικόνα τι επιδιώκει η ΠΕΝΕΝ με την σημαντική αυτή πρωτοβουλία της.

Εάν δημοσίευαν έστω και ελάχιστα αποσπάσματα από την εισήγηση που παρουσίασε ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ στην ανωτέρω Ημερίδα, τότε θα πήγαινε στον κάλαθο των αχρήστων η προπαγάνδα του κομματικού συνδικαλισμού όσο και η άθλια λασπολογία του σε βάρος της ΠΕΝΕΝ, ενώ ο τίτλος του σχετικού δημοσιεύματος θα αποδεικνύονταν προβοκατόρικος 100% όπως και το κατάπτυστο υπονοούμενο «για την συμβολή του εφοπλισμού στην οικονομία»

Εάν επίσης δημοσίευε ο «Ριζοσπάστης» και τα συμπεράσματα της εκδήλωσης – ημερίδας, τότε ακόμη περισσότερο ο τίτλος του σχετικού σχολίου θα αποδεικνυόταν παραπλανητικός διότι με εκείνους που μοιραζόμαστε κοινές αγωνίες ήταν και είναι οι εργαζόμενοι, οι Ναυτεργάτες και το αγωνιστικό τους κίνημα και η κοινή μας πάλη να ανατραπεί το σύστημα της θεσμοθετημένης εφοπλιστικής και επιχειρηματικής ασυδοσίας του μεγάλου κεφαλαίου.

Ενόχλησε τον «Ριζοσπάστη» η αναφορά μας για την ανάγκη να δημιουργηθεί στον Πειραιά μια αγωνιστική συσπείρωση με αναφορά, δράση και συνεπή αγώνα για τα εργατικά και λαϊκά προβλήματα.

Η ηγεσία του ΚΚΕ, ο «Ριζοσπάστης» και οι δυνάμεις του κομματικού συνδικαλισμού βολεύονται από το γεγονός ότι εξ αιτίας της συμβιβαστικής και ενίοτε απεργοσπαστικής στάσης του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, μονοπωλούν το εργατικό κίνημα στην μεγάλη εργατούπολη του Πειραιά.

Και προφανώς εχθρεύονται οποιαδήποτε κίνηση και πρωτοβουλία από το μαχόμενο ταξικό κίνημα που θίγει, αμφισβητεί την μονοπωλιακή εκμετάλλευση των εργατικών και λαϊκών προβλημάτων ενώ επί της ουσίας με την τακτική τους οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ αποδεικνύουν ότι αποτελούν μια ακίνδυνη ατελέσφορη και αναποτελεσματική δύναμη για το σύστημα, για το μεγάλο κεφάλαιο, για τους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς τους εκπροσώπους!!!

Η πρωτοβουλία της ΠΕΝΕΝ για την συγκρότηση μιας αγωνιστικής και ταξικής συσπείρωσης, πριν από όλα από συνδικάτα και άλλες συλλογικότητες που έχουν ως πρόσημο την πάλη ενάντια στον ευρωμονόδρομο και την αταλάντευτη θέση ενάντια στα συμφέροντα και την ανταγωνιστικότητα του μεγάλου κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων, θα προχωρήσει, είτε το θέλει ο «Ριζοσπάστης» είτε όχι!!

Η γραμμή και η τακτική των δυνάμεων του κομματικού συνδικαλισμού αποδεικνύει καθημερινά τόσο στην πόλη του Πειραιά όσο και ευρύτερα στην χώρα μας ότι είναι εντός των τειχών του συστήματος παρά την αντίθετη επαναστατική ρητορική!!

Στην εκδήλωση – ημερίδα της ΠΕΝΕΝ προσκλήθηκαν να πάρουν μέρος τόσο το ΚΚΕ όσο και Σωματεία του ΠΑΜΕ που από κοινού επέλεξαν να μην παραστούν. Αντίθετα Βουλευτές, στελέχη του κόμματος και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ πλαισίωναν και συμμετείχαν σε παρόμοιες εκδηλώσεις συνδικάτων του ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ συνδικαλιστικού κατεστημένου στο λιμάνι. Εκεί προφανώς το πλαίσιο και οι δυνάμεις που συνδιοργάνωναν τις σχετικές εκδηλώσεις ήταν αρεστές και αποδεκτές από αυτούς!! Αφήνουμε τις επιλογές της ηγεσίας ΚΚΕ και ΠΑΜΕ να τις κρίνουν οι εργαζόμενοι και οι ίδιοι να βγάλουν τα συμπεράσματά τους!!

Τέλος δηλώνουμε ότι δεν έχουμε απαίτηση ο «Ριζοσπάστης» να καλύπτει την δράση και τον αγώνα μας, αυτό θα ήταν αυταπάτη του χειρίστου είδους από την πλευρά μας, απαιτούμε όμως να σταματήσει την λασπολογία και την συκοφαντία σε βάρος μας διαστρεβλώνοντας και κακοποιώντας συνειδητά την αλήθεια προκειμένου να περάσει επικοινωνιακά μια γραμμή η οποία αποδεικνύεται καθημερινά επιζήμια για το εργατικό κίνημα και την πάλη του ενάντια στις αντιλαϊκές – αντεργατικές πολιτικές των ιμπεριαλιστικών τοκογλυφικών κέντρων και των πολιτικών δυνάμεων που υπηρετούν και εφαρμόζουν στην χώρα μας αυτές τις πολιτικές!

Με εντολή Διοίκησης

Ο Πρόεδρος                         Ο Γεν. Γραμματέας  

Νταλακογεώργος Αντ.                   Κροκίδης Νικόλαος

πηγή: pandiera.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου