.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

[Ελευθεριακές Συναντήσεις Στρούγκα]Κινηματογράφος στη Στρούγκα Παρασκευή 17-2-17

Παρασκευή 17 Φλεβάρη 8:30μμ στην Κατάληψη Στρούγκα θα πραγματοποιηθεί προβολή της ταινίας του Νίκου Κούνδουρου, «Ο Δράκος». Σενάριο Ιάκωβος Καμπανέλλης, παραγωγή 1956, διάρκεια 105 λεπτά.

Είσοδος όπως πάντα ελεύθερη

«Η ταινία πραγματεύεται την ασφυξία που είχε πνίξει την χώρα στην δεκαετία του ’60.
Μια χώρα που προσπαθούσε να βρει την ταυτότητά της και μια κοινωνία να δοκιμάζει τις αντοχές της. Η φτώχεια ήταν ο κανόνας και το έγκλημα άνθιζε. Όνειρο όλων ήταν να βρουν ένα διέξοδο από την ψυχοφθόρα καθημερινότητα, όπως και να έμοιαζε αυτή η διέξοδος. Ο Θωμάς την βρήκε στο πρόσωπο ενός εγκληματία της Αθήνας. Ο φόβος και η φιλοδοξία κοντράρονται μόνο για να βρεθεί στο τέλος χαμένος ένας άτυχος υπαλληλάκος. Από τα καταγώγια στις φτωχογειτονιές και από τα σκοτεινά γραφεία κάποιας τράπεζας στο άβατο του αστυνομικού τμήματος, είναι ένας αγώνας μέχρι τέλους.»  (από το site της Κινηματογραφικής Ομάδας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, http://users.uoi.gr/kopi/?p=1099 )

Επίσης υπενθυμίζουμε ότι στο χώρο λειτουργεί κινηματικό βιβλιοπωλείο με πλήθος μπροσούρων, περιοδικών, βιβλίων και άλλων εντύπων. Μια πρόχειρη λίστα που προσπαθούμε να ενημερώνουμε τακτικά βρίσκεται εδώ:
κινηματικό βιβλιοπωλείο



Ανοιχτές Ελευθεριακές Συναντήσεις
στην Κατάληψη Στρούγκα
eleftheriaki-strouga.espivblogs.net


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου