.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Γήπεδο Μελισσανίδη (ΑΕΚ): Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης για τα τελευταία γεγονότα




Δέκα (10) μέρες μετά τα πρώτα γεγονότα επιτέλους υπήρξε ανακοίνωση από το χώρο του ΚΚΕ, για όσα ακραία συμβαίνουν στη πόλη μας το τελευταίο διάστημα. Ανακοίνωση που φυσικά… δεν έστειλαν σε μας. Την αναδημοσιεύουμε από το filadelfia-xalkidona.gr του Βασίλη Βέττου.

Προηγούμενα όμως να σημειώσουμε κάποια πράγματα για όσα αναφέρει. Αποτελεί πρόοδο το γεγονός ότι αυτή τη φορά καταδικάζουν τα γεγονότα, και δεν εκφράζουν απλώς αντίθεση σε αυτά. Όπως είχαν κάνει οι οργανώσεις της ΚΝΕ και του ΚΚΕ για τα γεγονότα στις 21-6-14, όταν το Συντονιστικό Κατοίκων είχε καλέσει ανοιχτή συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο. Τότε οι οπαδοί των επιχειρηματικών συμφερόντων ματαίωσαν τη συγκέντρωση με τραμπουκισμούς, βαριά τραυματίες και κυνηγητό κατοίκων στη πόλη. Είχε επιχειρηθεί ακόμη και φωτιά να βάλουν στη Στρούγκα.


Αυτή η πρόοδος όμως αντισταθμίζεται από μια άλλη οπισθοδρόμηση. Λένε:

«Καταδικάζει κάθε προσπάθεια, απαγόρευσης, τρομοκράτησης, φίμωσης της όποιας αντίθετης άποψης, είτε πολίτη είτε δημοτικού συμβούλου είτε δημοτικής παράταξης, που συμφωνεί ή διαφωνεί με τη κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ».

Όποιος δε γνωρίζει, θα νομίζει πως όσοι έχουν διαφορετική γνώμη από αυτή των επιχειρηματικών συμφερόντων, υπόκεινται σε απόπειρες βίαιης φίμωσης, τραμπουκισμούς, τρομοκρατία κλπ. Που τα είδε αυτά το κάποτε πρωτοπόρο και τα τελευταία χρόνια ανύπαρκτο από τους αγώνες για την υπεράσπιση της πόλης και του άλσους της, ΚΚΕ;

Τέτοιες τοποθετήσεις δε δικαιολογούνται ούτε για απόντες. Μοιάζουν περισσότερο με βλεφαρίσματα και τσάκισμα της μέσης στα επιχειρηματικά συμφέροντα και τους οπαδούς τους. Στη πράξη είναι έκφραση των αποστάσεων που έχουν πάρει οι δυνάμεις του ΚΚΕ από το κίνημα των κατοίκων, με αποτέλεσμα να έχουν καταστεί ουραγοί των εξελίξεων. Η τοποθέτηση αυτή είναι άκρως συντηρητική καθώς εντάσσεται στη λογική καταδικάζουμε τη βία απ΄ όπου κι αν προέρχεται. Το τραγικό είναι πως η βία που έχει πλακώσει στη πόλη, από τότε που τα επιχειρηματικά συμφέροντα την έβαλαν στο μάτι, είναι αποκλειστικά μονόπλευρη. Ποια ανάγκη κάνει το ΚΚΕ να τοποθετείται και για "γεγονότα" που ούτε τα επιχειρηματικά συμφέροντα δεν έχουν έστω υπαινιχθεί;  Και πως θα μπορούσαν άλλωστε...


Ακολουθεί η ανακοίνωση:

 


Η Λαϊκή Συσπείρωση καταδικάζει τα γεγονότα που για άλλη μια φορά διαδραματίστηκαν στην περιοχή μας τις τελευταίες μέρες. Καταδικάζει κάθε προσπάθεια, απαγόρευσης, τρομοκράτησης, φίμωσης της όποιας αντίθετης άποψης, είτε πολίτη είτε δημοτικού συμβούλου είτε δημοτικής παράταξης, που συμφωνεί ή διαφωνεί με τη κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ.

Σημειώνουμε ότι τα περιστατικά αυτά δεν διαδραματίζονται στο κενό αλλά με φόντο το γήπεδο και τα επιχειρηματικά συμφέροντα που συνδέονται με αυτό και αποτυπώνονται στο ΡΣΑ (ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΌ Σχέδιο Αττικής) που ψήφισε η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και υλοποιεί ευλαβικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αττικής (ΡΣΑ) έχει σαν γνώμονα το πώς θα αυξήσουν τα κέρδη τους το μεγάλο κεφάλαιο και όχι το πώς θα ικανοποιηθούν οι ζωτικές ανάγκες της λαϊκής οικογένειας, για μέτρα πυροπροστασίας, για αντιπλημμυρικά έργα, για την αξιοποίηση ελεύθερων χώρων, με διατήρηση του πράσινου και υποδομές για λαικό αθλητισμό, πολιτισμό και αναψυχή.

Για αυτό το λόγο η αποτελεσματική απάντηση των εργαζομένων βρίσκεται στην αμφισβήτηση του δρόμου ανάπτυξης με οδηγό το κέρδος, στην οργάνωση της πάλης τους ενάντια στο κεφάλαιο και τα συμφέροντά του, την εξουσία του και το πολιτικό προσωπικό –συμπολιτευόμενο και αντιπολιτευόμενο- που τη διαχειρίζεται σε όλα τα επίπεδα. Μόνο μέσα από την οργάνωση της πάλης σε αυτή την κατεύθυνση μπορούν να απομονώνονται αποτελεσματικά τέτοιες ή άλλες ενέργειες, από διάφορες πηγές, που αξιοποιούνται για την εδραίωση ενός γενικότερου κλίματος εκφοβισμού και αστυνομοκρατίας

Καλούμε τους εργαζόμενους της περιοχής μας να βάλουν φραγμό σ’ όλους αυτούς που καταπατούνε τα δικαιώματα τους, υποβαθμίζουν την ζωή τους με τα μέτρα που παίρνει η συγκυβέρνησή και τα νέα που συζητάει με τους «θεσμούς».

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ

ΔΑΝΑΗ ΕΥΑ ΓΚΟΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου